EYOF 2023 24.-28. januar – præsentation af atleterne

Posted by: Lene Svanebjerg
Category: Alpin, Langrend, Nyheder, Skiskydning

Truppen nu ankommet til Italien hvor de er blevet splittet op i de steder deres konkurrencer foregår. Skyskydning opholder sig i Forni Avoltri. De alpine atleter bor, træner og konkurrerer i Tarvisio.

Efter en lang rejsedag blev de briefet af Chef de Mission Mikkel Øhrgaard fra Danmarks Idrætsforbund, og røg direkte i seng, lørdag blev nemlig også en lang dag! Efter en god nats søvn stod lørdag på en kort session storslalom-træning, for der var nemlig afgang til åbningsceremonien i regionshovedstaden Trieste kort efter træning. Åbningsceremonien var en stor, flot, kold og blæsende oplevelse. Der blæste orkanstyrke, og fanebærerne var udfordret på at hold fanen ret! Igen var teamet sent hjemme, og måtte tidligt op for at køre tidlig Super G træning dagen efter. Teamet er glade, og ser frem til konkurrencerne som starter tirsdag den 24. januar!

Det danske team i alpint består af 7 seje skiløbere, 3 piger og 4 drenge: My Emilie Hvidbak Fastrup, Aarhus Skiklub, Mai Nielsen, Aarhus Skiklub, Freja-Mathilde Vorre, Københavns Skiklub, Alexander Boniolo Lund, Aarhus Skiklub, Albert Preisler, Holte Ski, Sebastian Stannow-Beyer, Skiklubben Hareskov og Arthur Månsson, Skiklubben Hareskov. Derudover er der skiskytten Leonora Ishøj Rønhede, Københavns Skiklub.

Følg alle deres konkurrence live på EYOF Friuli Venezia Giulia 2023 Live Streaming – EOC Channel (eoctv.org)

I finder resultater her: https://eyof2023.microplustimingservices.com/#/general-schedule/daily

Hvad er EYOF?
European Youth Olympic Festival (EYOF) er et multisportsarrangement for ungdomsudøvere fra de 50 medlemslande i den Europæiske olympiske komité. Arrangementet afvikles hvert andet år og har en sommerudgave, der blev afholdt for første gang i Bruxelles i 1991, samt en vinterudgave, der begyndte to år senere i Aosta.

Lige som til OL, så er det Danmarks Idrætsforbund der udtager atleterne på baggrund af indstillinger fra spedialforbundene.

Præsentation af atleterne:

Leonora Ishøj Rønhede, skiskytte

Skiklub: Københavns Skiklub

Leonora bor og går på gymnasiet Stjerneskolan Torsby idrottsgymnasium.

Siden begyndelsen af 2010’erne er der af Københavns Skiklub være arrangeret træning på rulleski for børn og unge hver lørdag. Denne træning har og har haft et omdrejningspunkt som er skiglæde og skileg på en asfalt boldbane. Øvelserne har være hockey på rulleski, håndbold, basket, stikbold, rugby – samt teknik og fysisk træning. Alt denne leg på rulleski har givet børnene en fantastisk balance, som sagtens kan konverteres til ski på sne. Derudover er der mange børne- og ungeture til især Sverige og Norge om vinteren. Det skal dog understreges, at det er den kontinuerlige træning i Danmark, der skaber de dygtige

Albert Preisler

Skiklub: Holte Ski
Født 16/03/2006
Dansk Alpin skiløber
Point Profil: Slalom-76, Stor Slalom-106
Favorit mad: flæskesteg
Favorit film: Top Gun Maverick
Favorit Musik: Dire Straits

Jeg startede med at stå på ski da jeg var to år gammel og kørte min første konkurrence som femårig i 2011. Jeg har kørt konkurrencer siden 2011 og er på klubplan tilknyttet Holte Ski/Green Mountain Valley School.

Seneste højdepunkter:
-Scorede 76 point i mit første FIS slalom løb
-Udtaget til den europæiske ungdoms-OL i 2023
-Jeg har scoret 106 point og taget store skridt i min storslalom

Jeg er født i København, flyttede til New York, USA da jeg var 18 måneder gammel. Jeg går i Highschool på et ski akademi kostskole i Vermont, USA hvor jeg kan kombinerer min skolegang med mine ambitioner på ski. ademiet hedder Green Mountain Valley School (GMVS) og er blandt verdens bedste ski-akademier.

Selvom jeg har boet i USA det meste af mit liv, så har jeg deltaget til de danske mesterskaber i mange år for at være en del af det danske ski miljø. Jeg taler dansk, min familie er dansk – og jeg er som dansker stolt over at kunne repræsentere Danmark internationalt

Niels Arthur Månsson

Skiklub: Skiklubben Hareskov
Født:  22.05.2005
Klubb:  Skiklubben Hareskov
Punkter: GS 67, SL 68
Favorit mad: Æbleskiver
Favorit film: The prestige
Favorit alpin løber: Vinatzer

Jeg har stået på ski længere end jeg kan huske. Jeg kørte min første konkurrence, da jeg var 3år og bare elskede det. Sæsonen efter begyndte jeg at køre aktivt i min svenske klub -Täby Slalomklubb. Jeg begyndte at køre for Danmark, da jeg var første års U 14og fik derigennem mulighed for at deltage i internationale konkurrencer. Det var derfor naturligt for mig at fortsætte med at køre for Danmark, da jeg gik op i FIS, og jeg har altid været stolt af at repræsentere Danmark. Til dagligt går jeg på Torsby skigymnasium i Sverige, hvor jeg kan udleve min drøm med at stå på ski så mange dage om året som det nu er muligt. Jeg har altid været i top af min årgang i Sverige og i top af alle danske løbere. Højdepunktet i min karriere er da jeg blev nr. 5i Alpe Cimbra -uofficielle VM.

Jeg elsker at stå på ski –at mestre fart med kontrol, at man altid kan udvikles og at man er ude i naturen.

Min ambition er at blive blandt de bedste i verden. I EYOF håber jeg at komme i top 10i de tekniske discipliner, men mest af alt er jeg med for at få erfaring for fremtidige senior konkurrencer.

Jeg elsker sport og har været aktiv og prøvet mange forskellige sportsgrene under min barndom. Jeg spillede i mange år fodbold på et akademihold og har været på konkurrence holdet i tennis.  Desuden har jeg sejlet en del år. Når jeg får mulighed om sommeren -vender jeg gerne tilbage til de sportsgrene.  Ellers er fitness sammen med naturligvis alpin træning en naturlig del af min hverdag. Jeg er født og opvokset i Sverige, men da min mor er dansk, har jeg altid haft stor tilknytning til Danmark. Jeg besøger Danmark flere gange om året -specielt Fanø, hvor min danske familie bor. Jeg har gennem årene trænet med de danske løbere, når jeg har haft mulighed og har årligt deltaget i danske konkurrencer. Deriblandt altid de danske mesterskaber.

Fun fact: Jeg har en passion for amerikanske komedier. Jeg har fx set ”How I met your mother” 5 gange 😊

Freja-Mathilde Vorre

Skiklub: Københavns Skiklub
Født: 07/06/2005
Alpint skiløber
Fis profilnummer: 175073
Favorit disciplin: Storslalom
Favorit skisted: Hafjell Alpintsenter

Jeg startede med at stå på ski som 1 ½ åring. Hvor jeg var med min familie på skiferie i Østrig. Min interesse for skiløb har jeg fået gennem mine to ældre søskende og de er også stadig aktive. Jeg har været med at køre DM siden jeg var 3 år, og jeg kører fortsat de danske mesterskab hvert år. Som 3 åring flyttede jeg og min familie til Hafjell og her bor jeg fortsat. Jeg kører både for Københavns Skiklub og Lillehammer Skiklub.

Til daglig går jeg i 2.G på Norges Top Gymnasie som er et skigymnasium i Lillehammer, her kombineres både ski og skole så jeg også får en gymnasieuddannelse samtidig med at jeg kan satse på ski.

Mine ambitioner for EYOF er at køre op til mine punkter og kunne se hvor jeg ligger blandt de andre på min alder i Europa, samtidig ser jeg frem til at få masser af gode oplevelser sammen med de andre fra den danske delegation.

Udenfor sæson går størstedelen af tiden med at træne fysisk for at blive stærke. Samtidig har vi mange samlinger på Juvass som er en gletcher       2 timer fra lillehammer, hvor vi på ski på sommeren.

My Emilie Hvidbak Fastrup

Skiklub: Aarhus Skiklub
Alder: 16 år
Født den 20/03/06
Født og opvokset i København
Dansk alpin skiløber

Jeg startede med at kører alpint i en lille svensk skiklub i skåne ved navnet Vånga Berget, fordi vi har sommerhus 15 min derfra. De første år kørte jeg ikke så meget, men jeg begyndte langsomt at køre mere og mere. Da jeg var andet års u12 tog jeg til mit første DM og har kørt i dansk klub og til de danske konkurrencer lige siden. Jeg har også kørt svenske konkurrencer siden jeg var u10 og nu går jeg på et privat svensk skigymnasium ved navn 10k Alpine.

Min ambition er at komme så langt så muligt og stadig have det sjovt, og så ville jeg da gøre mit bedste for at det kan blive til en World Cup karriere.

Når jeg ikke står på ski, træner jeg derhjemme. Jeg løber og styrketræner og så klatre jeg rigtig meget. Jeg har altid klatret, fordi mine forældre gjorde det da jeg var yngre. Jeg har også konkurrence klatret i nogle år, men da skiløbet tog over, var der dvs. ikke så meget tid tilovers. Jeg har også dyrket gymnastik, hvilket jeg også anvender i min styrketræning.

Fun fact: Jeg er opkaldt efter Lille My fra Mumitroldene.

Jeg er superglad for at være blevet udtaget til EYOF og jeg glæder mig rigtig meget til at komme afsted.

Mai Holgaard Nielsen

Skiklub: Aarhus Skiklub
Alder: 17 år
født: 05/04 2005
Født og opvokset i Aarhus
Nuværende bopæl Tärnaby i Sverige
Dansk alpin skiløber

Jeg begyndte at stå på ski som 3-årig, og fik øjnene op for racing da jeg var 8. Min far er skiinstruktør på, IHÅ, en idrætshøjskole i Aarhus. Dem kørte jeg meget med som lille og kører stadig med dem ind imellem. Jeg har derfor kørt meget friløb og meget forskelligt terræn, som har været med til at udvikle min teknik. Jeg blev medlem af Aarhus Skiklub som 8-årig, hvor jeg også vandt mit første DM. Da jeg gik ud af niende flyttede jeg til Sverige, for at gå på et skigymnasium i Tärnaby.

Min ambition er at få en god World Cup karriere, som jeg kan nyde.

Når jeg ikke står på ski, dyrker jeg gymnastik, hvilket jeg også dyrkede på konkurrenceplan, inden jeg flyttede til Sverige. Jeg elsker at spille tennis og Paddel. Jeg træner også styrke og kondition.

Fun fact: Jeg er begyndt at hækle, og hæklede bl.a. julegaver til min familie sidste år.