Langrend

Langrend kan give dig fantastiske oplevelser langt fra hverdagens stressede liv. Det er ikke så underligt, at mange mennesker elsker oplevelserne i skoven og på fjeldet. For ud over en god naturoplevelse, er langrend en idræt, hvor du bruger næsten samtlige muskler i kroppen.

Når vejrguderne med uforudsigelige mellemrum lader sneen dale over Danmark, er langrend den helt rigtige ski disciplin. De lokale skiklubber er hurtige til at lave skiløjper og arrangere konkurrencer.

Langrend er også en benhård konkurrencesport. Danmarks Skiforbund arrangerer hvert år danske mesterskaber i Norge eller Sverige. Samtidig arrangerer forbundet trænings- og konkurrence ture til disse lande, når sneen svigter herhjemme.

Blandt andre snefattige nationer som fx Holland, Belgien og Storbritanien – de såkaldte “Lowlanders” – er Danmark den bedste nation når det handler om konkurrence skiløb.

Vasaloppet og Birkebeinerrennet er også tilbagevendende begivenheder som Danmarks Skiforbund koordinerer dansk deltagelse i.