DM i Rulleski kort 2024

Posted by: Nikolaj Vang
Category: Forside slider, Konkurrence, Nyheder, Rulleski, Rulleski, Skiskydning

Den 15. juni startede en spændende weekend i Svendborg med DM i rulleski. En våd, kold og intens konkurrence ventede deltagerne. 

Lørdag den 15. juni gik starten til DM i rulleski kort 2024 i Svendborg. Det blev en våd, kold og intens konkurrence for deltagerne, der måtte kæmpe sig i mål trods regn og blæst. Gejsten hos alle var i top, selvom vejret ikke helt var med os.

Konkurrence stod på både skøjt og klassisk, og 55 deltagende løbere var tilmeldt.

Inden løbet startede holdte Administrationschef Kenneth Bøggild en velkomsttale, efterfulgt af en tale fra Kurt Mousten, formand for Svendborg Skiklub.

Ruten for alle løberne var langs Lehnskov Strand, som bød på smukke omgivelser med afspærrede veje og udsigt til det sydfynske øhav, Tåsinge, Ærø og Skarø. Vejret gjorde dog den smukke rute lidt mere besværlig end normalt, da der kom meget blæst og vand, hvilket resulterede i 30 minutters forsinkelse, da det blev valgt at udskyde starten en halv time for at vejret skulle opklare.

Deltagerne lod sig ikke stoppe af det udfordrende vejr og kæmpede sig over målstregen. Flere af deltagerne udtalte efter løbet, at vejret var en stor udfordring, da vejene var meget glatte og våde. Der var stor glæde over, at Svendborg Skiklub havde sørget for, at vejene var lukkede i det tidsrum, deltagerne kørte.

I målområdet var stemningen i top. Langs ruten kunne man høre begejstringen, når en løber passerede mållinjen. En energi og involvering som klart var med til at løfte hele oplevelsen.

Efter løbet ventede der deltagerne lidt mad og drikke og læ under en opstillet pavillon. Præmieoverrækkelse blev rykket indendørs i SG-huset. Til stor glæde deltog alle deltager og tilskuer i medaljeceremonien. Medaljeceremonien sluttede af med lodtrækningsseance, hvor der blev trukket lod om fine præmier.

Dagen blev afsluttet med en kort information om, hvordan søndagen skulle forløbe.

Søndag d. 16 juni

Søndag den 16. juni bød på en rulleski-workshop med Anders Auckland, hvor han fortalte om sin historie inden for langrend. Efterfulgt af en workshop, hvor Anders Auckland stod for en træning til alle deltagerne. Det var smukt at se så mange rullende køre i Svendborgs gader med smil på læben og glimt i øjet. Vejret var klaret op efter gårsdagens regn.

Efter workshoppen var der arrangeret en åben skiskydningstræning og testkonkurrencer på Svendborg Torv. I forbindelse med dette blev der indsamlet midler til BROEN, som støtter socialt udsatte børn og unge med kontingenter og udstyr til idræt, spejder, musik og andre fritidsaktiviteter. Mange mødte op og prøvede at skyde og løb runder for at indsamle til BROEN. Det var en fantastisk eftermiddag, hvor der var plads til både børn og voksne der hyggede sig, havde det sjovt og prøvede kræfter med skiskydning.

Dagen sluttede af med en tale fra Kurt Mousten, hvor han takkede alle deltagerne, dem der var til stede, og de mange frivillige for den kæmpe indsats, der var lagt i afviklingen af årets DM i rulleski kort.

Svendborg Skiklub havde arrangere en virkelig fantastisk weekend for DM i rulleski Kort.

Se alle resultaterne her.

Se alle billeder fra begge dage her.