Christian Borgnæs med historisk dansk World Cup resultat

Posted by: Lene Svanebjerg
Category: Alpin, Forside slider, Generel info, Nyheder

Der blev skrevet dansk skisportshistorie på storslalom pisten i schweiziske Adelboden lørdag. Her sikrede Christian Borgnæs sig med en 14. plads det bedste danske alpine World Cup resultat nogensinde i en enkeltstående disciplin.

Christian Borgnæs leverede et imponerende og historisk resultat, da den danske storslalom specialist lørdag blev nummer 14 i World Cup løbet i storslalom i schweiziske Adelboden. Det er det personligt bedste resultat for Christian Borgnæs og det bedste danske resultat nogensinde på den alpine World Cup i en enkeltstående disciplin Og det vækker naturligvis glæde hos den 27 årige dansker.

– Jeg er meget glad. Jeg har kørt godt i lang tid, men har ikke rigtig kunne t få det til at hænge
sammen i World Cup sammenhæng. Derfor er det dejligt endelig at kunne vise alle, hvad jeg selv
og min træner har vidst i lang tid nemlig at jeg kan være med på det her niveau , siger Christian
Borgnæs.

Danskeren var blot nummer 25 efter første gennemløb M en i andet gennemløb viste han, hvilke evner han besidder, da han via en gennemført og vanvittig flot præstation klarede sig i mål i sjettebedste tid på den tågede piste i Adelboden.

Jeg var ikke tilfreds med første gennemløb, men i andet gennemløb viste jeg, hvad jeg kan. Flere
af top 10 løberne kom over og sagde tillykke bagefter, så det var en fed oplevelse, forklarer Christian Borgnæs.

Glæde i Danmarks Skiforbund
Dermed blev det til en samlet 14. plads og et historisk dansk World Cup resultat , som vækker begejstring i Danmarks Skiforbund.

-Christian er en fantastisk rollemodel for dansk skisport. I Danmark ser mange skiløb som en ferieform. Christian er med til at skabe synlighed omkring sporten og er god til at engagere sig i det danske skimiljø. Det betyder meget for os at have en løber på det her niveau. Det er en fantastisk dag for dansk skisport, siger Anna Harboe Falkenberg, formand for Danmarks Skiforbund.

Mads Bødker har stadig det bedste danske alpine World Cup resultat med sin 10. plads i kombinationskonkurrencen i St. Anton i i 1983.

Næste opgave for den danske alpin stjerne bliver slalomløbet i Adelboden i morgen, mens næste storslalom konkurrence er i Schladming i Østrig den 23. og 24. januar.

For yderligere information kontakt venligst Anna Harboe Falkenberg på +45 23 71 90 09

Hent pressemeddelelen her Christian Borgnæs med historisk dansk World Cup