VM alpin Courchevel Meribel, Frankrig 6.-19.februar. 2023

Posted by: Lene Svanebjerg
Category: Alpin, Nyheder

I dag starter VM alpin 2023 i Courchevel Méribel. Den første dansker der skal i ilden, er Christian Borgnæs som stiller til start i alpin kombination i morgen. Første gennemløb begynder kl. 11.00 og andet gennemløb starter kl. 14.30.

Det er første gang at Christian Borgnæs stiller til start ved VM i de danske farver. I foråret 2023 skiftede Christian til en Dansk licens og kan dermed stille til start for Danmark. Før var Christian også vant til de rød-hvide farver for han kørte for Østrig.

Danmark sender en trup på seks atleter af sted til VM. Truppen består af:

Damer:
Ida Brøns, Skiklubben Hareskov
Kristiane Roer Madsen, Skiklubben Hareskov

Herrer:
Casper Dyrbye, Skiklubben Hareskov
Christian Borgnæs, Københavns Skiklub
Christian Skov Jensen, Skiklubben Hareskov
Cristian Marcus Riis, Skiklubben Hareskov

Følg med her:
Facebook; facebook.com/courchevelmeribel2023

Hjemmeside: www.courchevelmeribel2023.com

For mere information kontakt:

 

Kenneth Bøggild, Sekretariatsleder +45 25344050

 

 

Eric Stappers, Head Coach (engelsktalende) til stede i Frankrig +32 475 83 51 53

 

 

 

Henrik Oksholm, holdleder til stede i Frankrig +45 26 82 50 99

 

Præsentation af atleterne

Ida Brøns
Alder: 23 år
Discipliner ved VM : Slalom, storslalom pg parallelslalom.

Da jeg er 5 år, tager mine forældre mig for første gang med på en skiferie i Livigno i Italien. Mine forældre har altid nydt at være på skiferie så det var naturligt at min bror og jeg blev taget med så snart det var muligt. Da de opdagede min store interesse for sporten, blev jeg hurtigt meldt ind i skiklubben Hareskov, som gav mulighed for endnu flere skiture med børn på min egen alder.

Som årene gik, og interessen blev større, udviklede det sig til at blive min helt store passion og en fast del af min hverdag.

Uden om træningen og når jeg en sjælden gang imellem er hjemme i Danmark, bruger jeg en del tid på min uddannelse i markedsføringsøkonomi som jeg læser online på Zealand i Roskilde.

Derudover går tiden uden om træningen selvfølgelig også med at se de venner og familie, jeg ikke ellers får brugt så meget tid med.

Kristiane Roer Madsen
Alder: 21 år
Discipliner ved VM: Slalom, storslalom og parallelslalom.

Jeg begynte å stå på ski når jeg var 2 år. Jeg har nærmest vokst opp i skibakken. Mine foreldre hadde en skiskole og skishop i Uvdal, så vi var derfor på ski hver eneste weekend og også titt etter skolen. Jeg var vell rundt 5-6 år når jeg begynte å kjøre porter. Der var med min far som trener, og han var så min trener helt frem til jeg var 12/13 år, når vi flyttet videre til Hemsedal. Vi kom fra en meget lille ski klubb der det kun var mig og min bror som var igjen i klubben, så derfor tog vi valget å flytte videre til Hemsedal for å kunne satse videre på ski og få et større miljø. Og den dag i dag er jeg altså så glad for at vi flyttet.

Jeg bor 5min vekk fra skibakken, og har alltid hele mitt liv hatt skibakken som min nærmeste nabo nærmest. Så jeg har virkelig vokst opp med ski på beina.

Når jeg ikke står på ski, så er jeg for det meste hjemme i Hemsedal. Og her går tiden til arbeid, venner og bare alle mulig andre ting enn ski. Jeg har ikke riktig en spesifikk hobby. Det går for det meste i trening. Alpint krever meget tid også på sommeren. Men jeg kan godt lide at gå i fjellet, og bare henge ut med mine venner.

Casper Dyrbye
Alder 26 år.
Discipliner til VM: Slalom, storslalom og parallelslalom

Jeg stod på ski første gang, da jeg kun 1½ år gammel, og da jeg var 5 år blev jeg medlem af Skiklubben Hareskov. Som 9-årig blev jeg udtaget til U-15 landsholdet. Både i Hareskoven og på U-15 landsholdet har jeg haft min far som træner, og han følger mig stadig tæt og er ofte med til konkurrencer og har altid været med ved World Cup, Europa Cup, VM og OL.

Jeg har altid haft mit udgangspunkt fra Danmark, men jeg har gennem mange år været tilknyttet Kronplatz Racing Center i Italien, hvor jeg til dagligt har mulighed for at træne med stærke løbere fra mange nationer. Slalom har altid været min bedste disciplin og jeg har uafbrudt siden 2015 været bedst placerede danske skiløber på verdensranglisten i slalom.

VM i Frankrig er mit 5. VM, og jeg har repræsenteret Danmark 2 gange ved OL i PyeongChang i 2018 og i Beijing i 2022.

Ved det seneste VM i Cortina i Italien i 2021 opnåede jeg en 26. plads i slalom og en 33. plads i storslalom ud af i alt 162 deltagere – og ved OL i Beijing opnåede jeg en 30. plads i slalom, hvilket er resultater som jeg er meget stolt af.

Min målsætning ved VM 2023 er i første omgang at komme med i finaleløbet i slalom og eventuelt også i storslalom.

Denne sæson har været min hidtil bedste, og jeg har forbedret mine FIS-point af flere omgange i både slalom og storslalom, og jeg kommer derfor til VM i min bedste form nogensinde.

Ved siden af skikarrieren læser jeg HD på Copenhagen Business School, og jeg har netop afsluttet HD 1. del.

Christian Borgnæs
Alder: 26
Discipliner ved VM: Alpin kombination, Super G, Storslalom og parallelslalom.

Christian er født og opvokset i den kendte vintersportsdestination St. Anton am Arlberg som søn af Jens Borgnaes, den kendte danske skilærer/uddanner, og østrigske Margit. Hele hans liv har drejet sig om alpint skiløb, og igennem årene er han nået helt til toppen i verdens største skination, Østrig.

At Danmark nu har en skiløber, der kan lave resultater i et alpelands dominerende alpin skisport, er noget helt unik og har ikke været til stede på samme måde før.

Historien i sig selv, at en af de bedste østrigske storslalomløbere vælger at skifte til det lille flade land Danmark uden bjerge, er allerede noget som folk elsker at se og følge. Hvis de ønskede og realistiske resultater så også bliver indfriet, så kan det blive meget stort, ikke kun i Danmark, men i hele Europa.

Ud over sine sportslige aktiviteter har Christian altid haft akademiske mål og er uddannet med en bachelorgrad i Business Administration i 2019 og forventes at afslutte sin kandidatgrad i Corporate Governance &; Finance i efteråret 2022.

Både som atlet og som person står Christian for følgende værdier:

– Loyalitet
– Sportsman Ship og empati
– Pligtfølelse og målrettethed
– Perfektion og flid
– Åbenhed og ærlighed

Christians målsætning er klar mod OL i 2026
– Top-25: Etablere sig i Top-25 af World Cup’en i storslalom.
– World Cup: Få Top-10-placeringer i enkelte World Cup løb
– VM: Få Top-10-placeringer VM i Courchevel, Frankrig.
– Vinter OL: Deltage ved OL i Italien 2026

Christian Skov Jensen
Alder: 22
Discipliner ved VM: Slalom, storslalom og parallelslalom.

Jeg er en 22-årig mand som bor i flade Danmark, og samtidig dyrker alpint ski som elitesport. Jeg startede min skikarriere som 4-årig på Kvitfjell i Norge, og efter nogle familieskiferier (samt en indmeldelse i Skiklubben Hareskov) blev jeg opslugt af at konkurrere med andre jævnaldrende i portbanerne.

I dag studerer jeg på Copenhagen Business School hvor jeg til sommer efter tre travle år bliver bachelor. Samtidig kører jeg på det danske A-landshold, og træner i det danskstøttede Lowlanders trænings set-up, mens jeg arbejder i et deltidsstudiejob i en investeringsfond.

I fremtiden ønsker jeg at forbedre mit skiniveau gennem fortsat udvikling mod bedre resultater, og deltagelse ved store sportsbegivenheder såsom Verdensmesterskaberne. Jeg håber på at kunne bidrage til den danske skisport, og at kunne repræsentere Danmark godt igennem skiløbet.

Ski highlights Biografi

  • Lærte at stå på ski på Kvitfjell i Norge
  • Deltagelse i WSC i 2021 hvor jeg placerede mig som #62 i GS
  • Kvalificerede mig til tre Junior World Ski Championships
  • Bedste enkeltstående FIS-point resultat på 53.77

Målsætninger

  • Kvalifikation til finaleløb ved WSC i Courchevel
  • Forbedre FIS-point
  • Opnå gentagende kvalifikation til A-landsholdet

Personlige facts

  • Jeg er kuldskær på trods af at meget af min tid bruges i minusgrader
  • Har altid hvid jul fordi min familie har tradition for at fejre helligdagen i Norge
  • Min guilty pleassure er et overforbrug af YouTube og for store mængder koldskål eller Sun Lolly is over sommermånederne

Cristian Riis
Alder: 20 år
Discipliner ved VM:Slalom, storslalom og parallelslalom.

Jeg fik mine første ski på som 2-årig og indtil jeg blev 14 blev de fleste weekender i vinterperioden brugt med familien på de schweiziske og italienske skisportssteder. Som 15-årig flyttede jeg alene til USA, hvor jeg kunne kombinere min skolegang med min drøm om at blive en af verdens bedste i alpin skiløb.

Efter 3 år i USA er jeg tilbage i Schweiz og bor nu sammen med mine danske forældre og mine 3 brødre. Selvom jeg hele mit liv har boet udenfor Danmark, føler jeg mig 100% dansk, og jeg er meget stolt over at kunne repræsentere Danmark på den internationale scene i skisporten.

Jeg drømmer om at gå hele vejen til World Cup, men det helt store mål er at repræsentere Danmark ved et af de kommende vinter-OL.

Til Junior VM I St. Anton er målet at vise hvor langt jeg er nået ved at præstere på mit bedste niveau. Rammer jeg niveauet på dagen, vil jeg være tilfreds med resultaterne.

Uden for skisæsonen bruger jeg tiden med familie, venner, og en masse anden sport. Jeg cykler, spiller fodbold og paddle og forbereder mig til skisæsonen ved bevidst at arbejde på at forbedre min styrke, hurtighed, kondition og mindset.