Vellykket DM i alpint afviklet i Trysil i sidste uge

Posted by: Lene Svanebjerg
Category: Alpin, Nyheder

De danske mesterskaber i alpint blev afviklet i Trysil i uge 13.

På programmet var parallelslalom, Super G, kombineret, slalom og storslalom.

Der var deltagelse af løbere fra 8 forskellig skiklubber heraf to fra Grønland (SSP og NS84) og mere end 160 deltagere.

Denne gang var de bedste danske alpinister alle til stede, så der var også mulighed for at se, hvor langt de er i deres arbejde med at blive endnu dygtigere skiløbere.

På kvindesiden er de to nok bedste skiløbere, Ida Brøns og Nuunu Chemnitz Berthelsen desværre skadede for tiden og i deres fravær dystede løbere som Maia Søe Valde, Kristiane Roer Madsen, Anna Hillestad Christensen, Kathrine Wiborg Andersen, Clara Marie Vorre og Marie Klint om de officielle DM titler. En stærk gruppe af unge løbere, som har fremtiden foran sig. Maia og Kristiane deltog i EYOF i Sarajevo og gjorde en god figur der. Clara Marie Vorre er tilbage efter to års skade og er “kun” U-16 løber.

På herresiden er alle de bedste løbere i fin form efter opgaver til VM, Junior VM og EYOF og for enkeltes vedkommende også World Cup.

Til start på herresiden stillede Christoffer Faarup, Casper Dyrbye og Marcus Vorre, som også repræsenterede Danmark til VM. De skulle udfordres af yngre løbere som Jeppe Holm-Raggan, Christian Skov Jensen, Bastian Blaafalk og endnu flere unge løbere med baggrund i deltagelse i en række FIS løb.

Maia Søe Valde tog godt for sig af medaljerne på kvindesiden og vandt således Super G, kombineret og slalom. Kristiane Roer Madsen, som der med rette var store forventninger til kørte desværre ud i disse løb, men løb til gengæld med sejren i parallelslalom, hvor hun var hurtigste kvinde.

Clara Marie Vorre fik et flot comeback til DM og tog den samlede sejr i slalom. Øvrige kvinder på podierne var Kathrine Wiborg Andersen, Marie Klint, og Asta Barslund.

På herresiden delte Casper Dyrbye og Christoffer Faarup guldmedaljerne mellem sig med henholdsvis 2 guld i slalom og storslalom og Super G og kombineret. Marcus Vorre og Thor Oksholm var runners up og Jeppe Holm Raggan kom også på podiet i kombineret.

Christian Skov Jensen, som havde kørt fremragende til træningen i DM ugen var ligesom Kristiane ikke heldig med sit DM og måtte udgå i alle løb – på nær i parallelsalom, hvor han var næsthurtigst efter Casper Dyrbye.

I de yngre rækker var der masser af flotte og lovende indsatser, store medaljesluger var Oscar og Albert Preisler, Freja og Mathilde Vorre, Mai Holgaard Nielsen, Anton Nors Madsen og en masse andre dygtige talenter.

Det var en stor fornøjelse med alle de mere end 50 børn til start i U-12 og yngre – og flotte indsatser af børn helt ned til 4 år gamle, som fandt vej i banerne på helt egen hånd.

Tak til alle de frivillige, de dygtige arrangører fra Trysil Guiderne og rennskolen og til alle fra Grønland, der endnu en gang gæstede os i Norge.

Og tak til alle trænere, der koordinerede og afviklede træning aldersbestemt og i et forbilledligt samarbejde mellem alle klubberne – det var en fornøjelse.

Nu ser vi frem mod danske FIS løb i påsken i Val d´Isere.

Her er link til billeder fra alle dagene: https://www.dropbox.com/sh/q5zlf1a4s9ugtxs/AAC2qfax9wAsUIjS0cWn4cT4a?dl=0