Uhyggeligt stærkt løbende Martin Møller vinder den sidste konkurrence til langrends DM 2022

Posted by: Kenneth Bøggild
Category: Langrend, Nyheder

På den sidste konkurrencedag til Langrends DM 2022 blev løberne igen mødt af perfekte betingelser. Løjpen ny præpareret og med lidt blå himmel og sol, var det noget nær ideale betingelser.

Årets sidste konkurrence til langrends DM 2022 stod på kort distance, enkelt start fri stil.

Foranlediget af den korte transport fra Danmark var der dukket flere nye løbere op til DM, herunder flere nuværende og tidligere topløbere. Det åbnede op for endnu en fantastisk konkurrencedag i Eksjö hvor den lokale skiklub igen havde bygget et herligt skistadion.

Herrerne skulle først i start og blev sendt afsted med 30 sekunders mellemrum uden seedning. Så der var spænding i startområdet, da løberne var blandet således at langsommere løbere kunne have en af de hurtige løbere blot 30 sekunder efter.

Efter de foregående dages tætte konkurrencer var der set frem til den afsluttende konkurrence, da der var flere løbere som på forskelligvis havde vist hurtig kørsel i den fri teknik tidligere på ugen.

Dog skulle det vise sig at Martin Møller, NSP havde fart i skiene, allerede på første omgang havde han kørt mere end 1½minut hurtigere end næst hurtigste løber, Jens Hulgaard, Københavns skiklub. Martin holdt fart i skiene og øgede afstanden til de øvrige løbere hele løbet igennem, således at han kommer i mål hele 3m32s foran nr. to, Jens Hulgaard. En imponerende præstation af Martin Møller.

Hos kvinderne var det igen ultraspændende, hvor de syv første løbere kørte runder med blot 30 sekunder mellem løberne. Nivi Geisler NSP, Calina Schanze, Københavns Skiklub, Agnete Blicher, NSP og Alma Winsløw-Lydeking kørte så tætte omgangstider at spændingen i løbet var intakt indtil sidste omgang.

Vinder blev Nivi Geisler, NSP foran Calina Schanze, Københavns Skiklub med blot 7sekunder afstand, og på tredjepladsen fulgte Agnete Blicher, NSP.

Langrends DM 2022 er slut, en imponerende indsats af stævne komiteen bestående af Ulrich Ghisler, Thomas Behrens & Johan MacLassen sikrede at der blev afviklet et DM i 2022. Med kun 14 dage inden første konkurrence stod det klart at den planlagte DM uge på Kvitåvant i Norge måtte aflyses, dette på grund af manglende sne.

Kun ved imponerede indsats, stort lokalkendskab og et stærkt netværk i Sydsverige, lykkedes det at få arrangeret fire DM konkurrencer, over fire dage på to forskellige destinationer i Sydsverige.

Näsjö Skiklub og Eksjö Skiklub var fantastiske værter, og de to områder viste at det er muligt at afvikle konkurrencer kun ca. 3½ times kørsel fra København.