Uhyggelig spændende par stafet, til langrends DM 2024

Posted by: Kenneth Bøggild
Category: Forside slider, Langrend, Nyheder

På langrends DM anden dag stod det på ”ny-klassikeren”, den ekstremt populære parstafet. Et løb som på den kuperede rute, med en del sving lagde op til en spændende dag på langrends stadionet, og hvilken dag det blev.

Løberne blev mødt af herlig sol, forsat en del vind men dog herligt vejr til afviklingen af konkurrencen.

Først i sporet var de yngste løbere som alle kørte om forbundsmesterskaberne. For de helt små løbere var løjpen lagt inde på selve stadionet, så de entusiastiske tilskuere kunne følge løberne hele ruten rundt.

På den officielle Danmarksmesterskabs rute blev løberne sendt et stykke ud på løjpenettet, så der var en udfordrende opkørsel, og deraf også nogle nedkørsler. Alt i alt en DM løjpe som satte løberne på prøve.

Hos piger blev det uhyggelig spændende, hvor føringerne skiftede, mellem de ja nærmest seks hurtigste teams hele løbet igennem. På alle runder kørte de tæt, og kun få sekunder skilte løberne imellem. Så det var et kogende stadion som sendte løberne ud på sidste runde, hvor det hele skulle afgøres.

På sidste runde fik Nana Møller og Sasja Hendriksen Joelsen, begge NSP et par sekunders hul, som de holdt i mål. Tæt forfulgt af Nivi H. Geisler & Marie Lundblad også NSP, mens Arnatsiaq Heilmann & Christina Natalie Kompt sluttede på tredje pladsen, men dette kun lige, med fem sekunder til Julie Rosbo & Signe Schløer på den lidt ærgerlige fjerdeplads.

Efter det ultraspændende dame løb, var det tid for herrerne. Og her var det tydeligt fra start at der her også var lagt i kalleovnen til et spændende løb. Fra start blev der sat et hæsblæsende tempo i den klassiske stil, hvad betød at der blev skabt en lille føre gruppe, som havde lagt en smule afstand til de resterende i feltet. I skiftezone stod forhåndsfavoritterne klar, og de førende løbere kunne sikre et godt udgangspunkt for skiftet. Men mest overraskende stod Martin Møller, som de foregående år har vundet stafetten med sin faste makker Bent Salling, tilbage i skifte zonen da de hurtigste havde forladt området. Først et stykke nede i feltet kom Bent Salling ind og kunne sende Martin afsted.

Hele løbet igennem lå de tre første teams tæt, og det var først på sidste omgang Martin Møller for alvor satte tempo, og nærmest rettede den kuperede løjpe ud, og med imponerede overskud satte de øvrige kandidater til vægs. Martin Møller & Bent Salling NSP vandt guld, Valdemar Jørgensen & Falke Halkier Københavns Skiklub sølv, og Osvald Grønning & Jens Dalgaard Odense Skiklub bronze.

DM fortsætter fredag hvor der skal konkurreres i mellemdistancen fri stil og fællesstart.

Se de samlede resultater her:

Se billeder fra dagens konkurrence her: