Uhyggelig spændende afgørelse af kvindernes sprint DM

Posted by: Kenneth Bøggild
Category: Langrend, Nyheder

Til langrend DM anden dag stod den på disciplinen, som flere i feltet opfatter som den hårdeste, sprint! Løberne, de mange frivillige og hjælpere blev mødt af det mest fantastiske vejr, hvor gårsdagens og nattens snevejr havde sikret massere sne i området.

Da temperaturerne fortsat ligger omkring 10 – 15 minus så betød det at de spor som skulle bruges til dagens sprint i klassisk stil, ville blive udfordret.

Løberne skulle igennem en kuperet 750 meter lang rute to gange, så samlet 1500 meter skulle gennemkøres. For de yngste var ruten lagt på selve stadionet og var her omkring 200 meter, så selv med små ben og korte ski var det en ægte sprintdistance, for de yngste løbere.

De yngste deltagere kørte deres rute på ski stadionet.

Dagens ubetingede mest spændende afgørelse faldt i kvindeklassen, hvor gårsdagens suveræne vinder i den korte distance Johanne Møller. NSP og Mathilde Lindblad, Københavns Skiklub udkæmpede en intens dyst, hvor de løbet igennem skiftes til at tage føringen.

De to piger var side om side, da de halvvejs igennem den sidste runde, skulle ned ad den tekniske nedkørsel. På den sidste opkørsel mod mål lykkedes det Mathilde at få et lille hul til Johanna, som betød at Mathilde kunne krydse målstregen, og derved vinde hendes første langrend Danmarks mesterskab.

Mathilde, Københavns Skiklub kører over stregen som vinder af DM sprint 2019

Hos herrerne var der mest spænding i de indledende heats, fordi Martin Møller, NSP i finale heatet satte et uhørt højt tempo fra start, og finalefeltet blev sat på noget af en prøve.

Allerede i det første sving havde Martin fået hul til de forfølgende løbere, og hele finalefeltet lå på en lang række, på grund af det høje tempo som Martin Møller havde sat.

Der blev aldring rigtig spænding om hvor guld skulle placeres, og Martin kom da også først ind over målstregen.

Martin Møller vinder guld DM langrend sprint!

Betydelig mere spænding var der om guld og Bronze, hvor Kristian Bonne Wulff, Odense Skiklub og Hjalmar Michelsen, Københavns skiklub kæmpede en intens kamp om de to resterede medaljer.

Opløbet mellem Kristian og Hjalmer, j´hvor Kristian slider sig foran Hjalmer

Kristian havde dog mest fart på de afsluttende 10 meter, og krydsede mållinjen til sølv, tæt fulgt af Hjalmer Michelsen på bronzemedaljen.

Tirsdag er der hvile dag, så de næste DM konkurrencer er onsdag hvor den står på Duathlon.

Resultater fra dagens løb kan findes her

Billeder fra dagens løb kan findes her