Uhyggelig spændende afgørelse på dagens Storslalom til alpin DM 2024

Posted by: Kenneth Bøggild
Category: Alpin, Forside slider, Nyheder

På Alpin DM ugens anden dag, blev løberne igen mødt af noget nær perfekte forhold. Sol, minus 9 grader og en sten hård, ja vel nærmest iset konkurrence piste. Lige præcis de perfekte betingelser for afvikling af alpin Danmarksmesterskaber 2024 i Storslalom.

Som gårsdagens Super-G blev DIF-DM storslalom også afviklet som et internationalt FIS løb. Så i startområdet var, udover de stærke danske løbere også udenlandske løbere.

Hos herrerne, var det Casper Dyrbye, Skiklubben Hareskov som var først af de danske løbere. Casper satte et stabilt løb, men vurderede selv at der var mere at komme efter.

Hurtigst igennem første gennemløb var Oscar Preisler, Skiklubben Hareskov som satte den øvrige del af de danske løbere under maksimalt pres, da han kørte ca. et sekund hurtigere end de øvrige danske løbere, i første gennemløb. Herefter lå danskerne tæt, med kun 14 hundrede dele delte de tre følgende løbere.

I andet gennemløb startede Oscar først af alle. Igennem 2/3 del af banen havde han helt styr på løbet, men sådan skulle det ikke gå. I banens sidste tredje del ramte han en port skævt og et styrt var uundgåeligt. Med Oscar ude var DM nu helt åbent efter det meget tætte første gennemløb.

Her viste Casper Dyrbye at han havde den nødvendige ro og rutine. Han satte et stabilt andet gennemløb, lige hurtigt nok til at holde de øvrige danskere bagved. Så i mål blev det Casper Dyrbye til guld, Christian Skov Jensen, Skiklubben Hareskov sølv og Vitus Hanghøj, Skiklubben Hareskov til bronze.

Hos damerne var der også lagt op til et spændende løb. Først i banen var Clara-Marie Vorre, Københavns Skiklub som efter en god aggressiv start i banens vanskelige del, måtte notere en udgået.

For de øvrige damer var der aldrig rigtig spænding om resultatet da Mai Nielsen, Aarhus skiløb havde sat et rigtigt flot første gennemløb og distanceret de øvrige danske løbere med 4 sekunder.

I andet gennemløb holdt hun fast i det høje tempo, og derved en sikker guldmedalje til Mai Nielsen. Efter Mai kom Victoria Gelbjerg-Hansen til sølv og My Emilie Hvidbak Hastrup, Københavns Skiklub til bronze.

DM-Ugen forsætter tirsdag 19.3.24, hvor der skal køres om DIF-DM i slalom.

De resultaterne fra DIF-DM Storslalom herrerne her…

De resultaterne fra DIF-DM Storslalom damerne her…

Se billeder fra dagens konkurrencer her…