To suveræne vindere af årets Langrends DM 2024 mellemdistancen

Posted by: Kenneth Bøggild
Category: Forside slider, Langrend, Nyheder, Uncategorized

Efter to foregående dag hvor vejrudsigten havde lovet regn, men det havde holdt tørt så var tredje dagen hvor vejrudsigten forudsigelser om det våde vejr holdt stik.

En tung våd løjpe, fortsat forholdsvis hård på grund af kunstsneen, og silende regn mødte løberne på DM ugens tredje dag. Skisport er jo en udendørs idræt, så ingen af løberne lod sig mærke af de lidt våde forhold.

Først i løjperne til dagens mesterskaber i mellemdistancen fri disciplin, var de yngste løbere, som fra start satte et højt tempo. Der var dog ingen tvivl om at også de yngste løbere var mærket af den tunge sne, så for de årgange som skulle flere runder, sås trætheden i deres ansigter.

Efter de yngste løbere var det tid for Danmarks Idrætsforbunds Danmarksmesterskab løbene. Først blev damerne sendt ud i løjpen, som med den konstante regn nu, specielt på nogle områder af ruten blevet ekstrem tung.

Bedst ud af starten Signe Schløer, Københavns Skiklub, som over den første stigning allerede havde lagt nogle meter til feltet. Allerede efter første runde stod det klart at Signe havde sat et tempo som ingen af de forfølgende damer kunne følge. Allerede på først runde havde hun lagt imponerende knap 7 sekunder ned til forfølgerne, som blev ledt an af Nanna Tuperna Møller, NSP. Signe holdt det hæsblæsende tempo på de efter følgende tre runder, og var på intet tidspunkt for alvor presset bagfra, hvorfor hun kunne køre i mål til en sikker guldmedalje.

Imponerede med tanke på at det de foregående dage har været helt tætte opgør i dameklassen. Mere spænding var der om de resterende podieplaceringer, hvor kampe stod mellem Nanna Tuoerna Møller, NSP, Sasja Hendriksen Joelsen ´, NSP og Anne Rye Madsen Rold Skov Skiklub. Nanna førte an, men ikke mere end at alle tre var inden for få sekunder. Afgørelsen faldt på sidste omgang, da Nanna kom først ind på stadionet, nu med ca. 30 sekunder forspring. Anne og Sasja kæmpede om den sidste medalje, men her måtte Anne strække våben da Sasja lige havde et ekstra gear, og derved kørte ind på den sidste podieplads.

Hos herrerne var der før start spænding om det igen skulle være rutinen, ved Martin Møller som skulle køre om guld eller nogle af de yngre løbere i år skulle nappe guldet fra det sejsvante Martin Møller.

Men uha, spændingen blev hurtigt udløst kort efter start, da en eksplosiv Lasse Hulgaard i den grad havde fart under skien. I et dræbende tempo satte han feltet, og kom ind efter første runde mere en 15 sekunder foran forfølgerne. Spændingen var om han havde brændt krudtet af på første runde. Men nej, også på anden runde havde han holdt tempo og her lagt yderligere afstand til forfølgeren som nu reelt bestod af en løber, Martin Møller.

På de følgende runder blev Lasse ved med at holde tempo og spændingen var realt helt ude af løbet da Lasse på næstsidste runde nærmest var ude af stadionet inden Martin Møller var inde på opløbet.

Og ganske rigtigt Lasse kunne køre i mål, som en ekstremt overbevisende vinder af herre DM Mellemdistance fri disciplin. Mere end et minut senere kom Martin Møller ind til sølv, og efter ham kom Jens Dalgaard, Københavns Skiklub i mål til bronze.

Imponerede kørt af Lasse Hulgaard som i den grad fik vristet guldet ud af hænderne på Martin Møller som eller de foregående år har siddet solidt på podiet øverste placering.

Se alle resultater fra Langrends DM 2024 her:

Se billeder fra dagens konkurrence her: