Succesfuld Vasa weekend på rulleski i Aarhus

Posted by: Lene Svanebjerg
Category: Langrend, Nyheder, Rulleski

I weekenden 5.-7. marts 2021 arrangerede Aarhus Skiklub en virtuel version af det populære langrendsløb Vasaloppet. Det hele foregik på rulleski på en fastlagt rute i Norsminde syd for Aarhus. Deltagerne kunne selv vælge, hvornår i weekenden de gennemførte og alle tog tid på deres eget løb.

Vasa weekenden bestod af to løb: Vasan på 90 km og Halvvasan på 45 km. Begge løb lå som udfordringer inde på Ski Danmark – Danmarks helt nye online platform med virtuelle udfordringer inden for skisportens discipliner. Herinde kunne folk tilmelde sig løbene og efterfølgende uploade deres tid. Ski Danmark genererer automatisk en stilling, hvor alle deltagerne rangeres efter deres tid. Derudover modtog alle deltagere et printbart diplom med deres navn og tid samt et specialdesignet virtuelt trofæ, som vises på ens egen Ski Danmark profil. På den måde kunne Vasa weekend afholdes på en coronasikker måde og samtidig give deltagerne en følelse af, at deltage i noget sammen.

Både fredag, lørdag og søndag blev vasa-ruten kørt af friske rulleski-skiløbere og mange stod klar til start allerede fra morgenstunden. Der blev rullet sammen med afstand og nogle var mødt op for at heppe fra sidelinjen.

Tak til Aarhus Skiklub for initiativ og ruteplanlægning. I weekenden 19.-21. marts gentager de succesen i form af Birken weekend. Du kan allerede nu tilmelde dig løbene på skidanmark.dk. Til Birken weekend kan du løbe Birken (54 km), 2/3 Birken (36 km) og 1/3 Birken (18 km).

Foto: Aarhus Skiklubs Facebook