Sol over dagens sprint konkurrence til Langrends DM 2024

Posted by: Kenneth Bøggild
Category: Forside slider, Langrend, Nyheder

Efter nogle dage med lidt udfordrede vejr viste Ulricehamn sig var sin solrige side. Med solen steg temperaturen også, så gårsdagens lidt tunge forhold var fortsat gældende.

Som ekstra kolorit på dagens konkurrencer var der inviteret et fuld hold cheerleaders, som i den grad holdt humøret højt på stadionet, med imponerede formationer, og tilråd. Et herligt initiativ, som var med til at sætte stemning for den i forvejen intense og spændende konkurrencedag.

Selvom sprinten i fri stil køres på en, i forhold til de øvrige konkurrencer kort distance, er det for løberne et knaldhårdt løb. Løberne sendes afsted i heats med otte løbere. Og qua den korte distance så presses løberne til det yderste, der er absolut ingen plads til taktisk løb, det er fuld hane fra start til slut.

Hos damerne blev det et ekstremt dramatisk løb. Forhåndsfavoritten Signe Schløer, Københavns Skiklub, som havde vundet de foregående dage, så ultra skarp ud, da hun straks efter start stagede sig i front. Ingen kunne følge hende, men blot ca., 200 meter ændrede billedet sig da hendes ski pludselig udløste og et styrt var uundgåeligt. Ikke nok med at hun faldt, så trak hun også en anden af feltets stærke løbere med, ved at Anne Rye Madsen. Med Sigen helt ude, og Anne halsende efter feltet var konkurrencen nu helt åben. Det udnyttede Mama Tuperna Møller, NSP på fornemmeste vis, og kørte forrest ind på opløbet med god afstand til forfølger, og passerede mållinjen til sikkert guld. I mål var hun imponerede 9 sekunder foran nr. to Nivi H. Geisler, NSP som var yderligere 4 sekunder foran Sasja Hendriksen Joelsen NSP, som kørte sig til podiet tredje plads.

Hos herrerne var der lagt op til en super spædende finale, da det i de foregående heats var vist overbevisende kørsel af alle finalisterne. Finalen kom fint afsted, og feltet var nærmest helt samlet, dog med Martin Møller, NSP i front da finale feltet ramte den første stigning. Her var det som om at alle feltet gik i slowmotion, på nær Lasse Hulgaard, Københavns Skiklub som på den sidste del af stigningen satte et tempo som ingen kunne følge. Der gik et sus igennem publikum, da han lade afstand til resten af feltet. Spændingen var nu om han kunne holde den imponerede fart igennem det 180 grader sving som løberne skulle igennem, som vendepunkt. Og det kunne han, først ud af skoven kom Lasse Hulgaard, med lidt afstand til de forfølgende løbere. Lasse holdt sin hæsblæsende kardance, hele stadionet rundt, og der var reelt ikke spænding om guldet. Kampen om de øvrige placeringen var dog fortsat tæt, og der blev kæmpet indtil sidste meter. Resultatet blev guld til Lasse Hulgaard, sølv til Bjarne Hansen, SSP og bronze til Asbjørn Boye, som lige formåede at holde Martin Møller bagved sig på det afsluttende sprint.

DM afsluttes søndag den 4. februar hvor der køres om DM i den lange distance. Dette løb er åbent for alle, og fungere også som seedningsløb til Vasa Løbet.

Et fantastisk langrends DM er ved at være slut. Ulricehamn har igen vis at der kan afvikles glimrende konkurrencer kun knap 400 km oppe i Sverige. Alt har igen fungeret perfekt, ikke mindst de fantastiske logistiske forhold hvor alle løberne bor mindre end 50 meter fra startstregen. Der har været et større hold af frivillige som har fået det til at ske. Men centralt for hele afviklingen stod den effektive og grundige konkurrence komite Ulrich Ghisler, Københavns Skiklub, Carsten Helmuth, Aalborg Skiklub og Henrik S. Jensen Skiklubben Hareskov og Den Danske Skiskole. De tre har i den grad hævet barren for hvordan et DM kan afvikles.

Se resultater fra alle langrends DM konkurrencerne her:

Se billeder fra dagens sprint konkurrence her: