Så er Langrends DM 2020 kommet i gang

Posted by: Kenneth Bøggild
Category: Langrend, Nyheder

To konkurrencedage er afviklet, og nye mestre er fundet i den korte distance og sprinten.

Forholdene på Kvitåvatn har de to første dage været udfordrende. Ikke mindst på den korte distance i søndags var løberne udfordret af det meget hårdt underlag, efter en lang periode uden sne. Heldigvis kom der en 5 – 10 cm nysne, så mandagens sprint distance kunne afvikles i noget nær perfekte forhold.

Se resultater fra den Langrend DM kort distance her

Se resultater fra Langrend DM sprint her

Årets langrend DM er med rekord mange deltagere, med mere end 250 tilmeldte løbere. Det stor antal løbere skyldes en stor rekrutterings og kommunikations indsats fra løbsledelsen, men også at Grønland igen deltager med en stor delegation af løbere i årets DM. Også den dobbelte Olympiske deltager, Martin Møller er en del af den store delegation fra Grønland, og stiller til start i alle discipliner henover ugen.

På DM ugens tredje dag var det hviledag. Som en del af DM-arrangementet tilbydes der teknikforbedrende træning på ugens hviledag. Her stiller nogle af de bedste løbere deres viden til rådighed, og afvikler træning for alle interesserede. Træningen er opdelt i hold, så der er træning tilpasset alle niveauer.

Mere end 100 deltog i den fine træning, og det var lutter glade ansigter på de mange deltagere, og rigtig mange, som efter træningen kunne konstatere at selv efter 20 år i sporet, så er der fortsat plads til forbedringer.

DM forsætter i morgen onsdag hvor der afvikles DM i Duathlon, hvor stadionet areal presses til sit yderste for at få plads til de mange hold som stiller til start.