Så blev Alpin DM skudt i gang på Trysil i Norge

Posted by: Kenneth Bøggild
Category: Alpin, Nyheder

Efter to års venten var det nu endelig tid til afvikling af Alpin DM 2022. Med to års venten, så har der været tid til at tænke nyt, derfor afvikles Alpin DM 2022 i år også som et kombineret DM & officielt FIS løb for seniorer i Super G, Stor Slalom & Slalom

I år har DM samlet mere end 150 deltagere, og de fleste har trænet i dagene op til selve konkurrencerne.

På første løbsdag var det et tæt pakket program bestående af Super G FIS & DIF DM, Super G DM & Slalom DM. Det betød at der var besigtigelse allerede før kl. 07:00, dette dels for at kunne nå løbsprogrammet, men også for At sikre bedst mulige forhold for afviklingen af FIS/DIF DM-konkurrencen i Super G.

Uanset det tidlige starttidspunkt stod det hurtigt klart at der, på grund af varmen var behov for at salte banen inden løbet kunne starte.

Med kun lidt forsinkelse blev det første kombinerede FIS & DIF Danmarksmesterskab sat i gang. På grund af løbet havde FIS status var der rigtig mange internationale løbere som stillede til start.

På grund af den stigende varme besluttede løbsledelsen at salte igen, således at man var sikker på at banen kunne holde både til FIS/DIF-DM og det efterfølgende DM/FM som skulle køre i næsten samme bane.

Efter Super G konkurrencerne blev der sat to slalom baner. En bane sat med knæporte for alle U12 løberne, og en bane sat med almindelige slalom porte for alle over 12 år. På trods af varmen lykkedes det at få afviklet to gennemløb i de to baner, uden at forholdende blev unfair for de sidstartede løbere.

I målområdet var der sol og herlig stemning ikke mindst på baggrund af den herlige levende speak, som på glimrende vis holdt de mange tilskuere opdateret med løbstider, navne og andre relevante forhold.

Efter hver afsluttede konkurrence blev der delt medaljer ud, således at de løbere som ikke skulle deltage i flere løb, kunne afslutte dagen.

En herlig solrig, og varm start på DM. De kommende dage loves der frost om natten, men forsat temperaturer over frysepunktet. Konkurrencerne forsætte rlørdag, hvor det er Stor Slalom som er på programmet.

Se resultater fra løbene her:

Resultater Super-G damer, FIS/DIF-DM

Resultater herre, FIS/DIF-DM

Resultater Super G DM

Resultater Slalom U12

Resultater Slalom DM

Billeder fra FIS/DIF-DM Super G kan ses her

Billeder fra DM Super G kan ses her

Billeder fra DM slalom kan ses her