Så nærmer sæsonens store events sig for alvor for de danske skiløbere.

Posted by: Lene Svanebjerg
Category: Alpin, For Skiklubberne, Freestyle-ski, Generel info, Langrend, Nyheder

Der startes allerede i perioden 1.-9. februar med VM i Freestyle i Park City i USA, hvor Rasmus Dalbjerg Jørgensen repræsenterer de danske farver i Big Air og Slopestyle ski.

Herefter går det slag i slag.

Alpint VM afvikles i år i Åre i perioden 4.-17. februar, hvor blandt andet Christoffer Faarup stiller op i styrtløb, super G og alpint kombineret med ambitioner om at forbedre sine tidligere placeringer. Danmarks stiller til alpint VM med et hold på 4-5 atleter, hvoraf de øvrige udover Christoffer kører teknikdisciplinerne slalom og storslalom, hvor blandt andet Casper Dyrbye på det seneste har lavet fine resultater, men også Nuunu Chemnitz Berthelsen, Bastian Blaafalk og Marcus Vorre har stillet skarpt på de tekniske discipliner.

Samtidig med alpint VM afvikles i uge 7 det såkaldte Europæiske Ungdoms OL i Sarajevo, hvor alle de europæiske nationer stiller med deres bedste atleter født i årgang 2002 og 2001, til denne event stiller Danmark blandt andet med den lovende skiskytte Rasmus Schiellerup og med et alpint hold, der går efter at komme i bedste halvdel i deres konkurrencer, som er slalom, storslalom og parallelevent. De alpine atleter er Maia Søe Valde, Christiane Roer Madsen,  Jeppe Holm Raggan, Carl Nors Mathiassen og Magnus Methling.

Langrends VM afvikles i år i legendariske Seefeld i perioden 19/2 til 3/3 – til denne event er Tue Rømer, Jacob Weel Rosbo, Joachim Weel Rosbo og Peter Marius Jensen stiller til start.

Samtidig med langrends VM afvikles der i Val di Fassa junior VM i alpint, hvor en gruppe på 2-4 atleter deltager. Det bliver denne gang på herresiden, at Danmark bliver repræsenteret og foreløbig er Christian Skov Jensen, Thor Oksholm samt Bastian Blaafalk

Der er i Danmark et voksende miljø omkring skiskydning, og der er også stor chanc for at vi viser flaget ved VM i marts.