Parstafetten for herre afgjort på de sidste meter til Langrends DM 2022

Posted by: Kenneth Bøggild
Category: Langrend, Nyheder

Parstafetten afgjort på de sidste meter til Langrends DM 2022

Dagens konkurrence til langrends DM stod på den intense parstaffet. Og intenst skulle det blive. ’

Løberne blev mødt af noget nær perfekte betingelser, af at de hårdtarbejde frivillige fra den lokale skiklub Nässjö havde været tidligt oppe og trukket friske spor i den sne som var faldet. Sporene var trukket så tidligt at de havde fået tid til at sætte sig, ligesom at rutens frie spor også var perfekt præpareret.

Ruten var, som dagen inden så lidt kuperet, så de bedste klassiske løbere, havde mulighed for at køre løbet uden fæste. Dagen startede med de yngste løbere, hvorefter at det var tid for herrernes kamp om DIF DM medalje. På forhånd lå favorit rolle hos det stærke team fra NSP bestående af Martin Møller (fri stil), og Bent Salling (klassisk), men det skulle vise sig at Tema 4 fra Københavns Skiklub med de to rutinerede herre Ulrich Ghisler (fri stil ), og Jens Hulgaard (klassisk), i den grad havde hurtige ski.

På første rundet i den klassiske stil viste Jens Hulgaard hvilken fantastisk klassisk løber han er, og satte pæn afstand til resten af feltet. Derfor var det Ulrich Ghisler som kunne forlade skifte zone, som første mand. Knap 7 sekunder efter fulgte Martin Møller, og efter fulgte Kristian Wulff, Odense Skiklub.

Martin Møller passerede Ulrich Ghisler i den frie stil allerede på første runde, og det lignede nu en formssag for holdet fra NSP. Men så let skulle det ikke gå. Igen viste Jens Hulgaard skræmmende hurtig fart, og kørte igen parret fra KS i front. Specielt på tredje runde så det ud til at Team KS fik overtaget, da Ulrich Ghisler formåede at holde Martin Møller bagved sig, helt indtil de sidste meter før skiftet.  Løbet var nu helt åbent, og spændingen intakt.

Som ventet kom Jens Hulgaard på sin sidste runde først ind i skifte zonen, og kunne nu sende Ulrich ud på sidste omgang. Løbet var helt åbent, og spændingen på stadionet blev ikke mindre intens da det Martin Møller og Ulrich kom omkring det sidste sving indne mål, med Ulrich i den bedste position. Ulrich kunne dog ikke holde Martin Møller bagved sig, så knap 15 meter før mål trak Martin uden om Ulrich, og passerede målstregen få meter foran Ulrich Ghisler. Så resultatet blev guld til Martin Møller & Bent Salling NSP & Sølv til Ulrich Ghisler & Jens Hulgaard, Københavns Skiklub, med Thomas Hebsgaard & Kristian Wulff, Odense skiklub på bronzepladsen.

Også hos kvinderne var der kamp om medaljerne, da tre piger på den første runde kom ´nærmest samtidig ind i skiftezonen, hvad igen pegende på endnu et spændende løb.

Nivi Geisler & Agnete Blicher NSP kæmpe med alt hvad de havde for at holde de stærke løbere Leonora Ishøi Rønhede & Alma Winsløw-Lydeking Københavns Skiklub fra guldet. Også et andet tema fra Københavns Skiklub viste tidligt i løbet at de ville kæmpe med om guldet, men et ærgerligt styr betød at de mistede muligheden for at køre metal.

Tilbage stod kampen om podiet, hvor guld blev vundet af teamet fra NSP Nivi Geisler & Agnete Blicher, med Leonora Ishøi Rønhede, Københavns Skiklub til sølv og Marika Magnussen & Sasja Joelsen, NSP f´vandt Bronze.

Finde resultater her:

DIF-DM parstafet:

DM Parstafet:

Se billeder fra dagens konkurrencer her.