Overbevisende vindere hos kvinderne og herrerne til Langrends DM, Duathlon 2019

Posted by: Kenneth Bøggild
Category: Generel info, Langrend, Nyheder

Efter en velfortjent hviledag var det tid for afholdelse af den spændende udfordrende disciplin Duathlon. Her hvor disciplinspecialisterne bliver udfordret af generalisterne, da duathlon afvikles med en klassisk rute og fri stil rute i samme løb. Undervejs kan løberne vælge at skifte ski fra klassisk til fri stil ski.

Fra morgenstunden var der mange på ski stadionet

Løberne blev mødt af lidt højere temperaturer, nu omkring 8 – 10 graders kulde, og lidt sne i luften. Alt i alt betød det at sporene var lidt hårdere end de foregående dage.

Efter at de mindste børn havde afsluttet deres korte rundstrækning, var det tid for de lidt ældre løbere, og efterfølgende afgørelsen af Danmarks mesterskabet 2019.

Der blev kæmpe om placeringerne i de mindste klasser:-)

Kvinder lagde ud på en rute som skulle vise sig at stille store krav til løbernes fysisk og teknik evner. Ruten startede med en kort nedkørsel, som gik direkte over en kort men stejl stigning. Allerede på den første stigning var det tydeligt at tempoet var sat højt, og at feltet hurtigt ville blive strakt ud.

Forest var det Johanna Møller, NSP som ledte an, og det var også hende som kom først til skifte zonen, og ud på de afsluttende 10 km i fri stil. Efter hende kom Paneeraq Sandgreen, ASP. Mest spænding var der om bronze medaljen, da Anne Rye Madsen, Rold Skov Skiklub og Agnete Klitsø Blicher, NSP kæmpede intenst om den sidste medalje, med kun få sekunders mellemrum.

Det skulle dog vise sig at Anne skulle trække det længste strå i den kamp, og passerede mållinjen få sekunder foran Agnete som derved havnede på den lidt ærgerlige fjerde plads.

Intens kamp om bronze hos kvinderne mellem Anne Rye Madsen (forreste) og Agnete Klitsø Blicher.

Hos herrerne var der set frem til en spændende dyst mellem søndagens vinder Kristian Wulff, Odense Skiklub og Martin Møller, NSP. Det skulle også blive spændende at se om den elegante løber, Joachim Weel Rosbo København Skiklub havde så meget fart i skiene i dag, så han kunne blande sig i den spændende dyst om guldet.

Det stod dog klart, da løberne kom ind på stadionet efter den første fem km klassisk runde, at kampen om guld skulle stå mellem Kristian og Martin. Martin ledte for, med Kristian lige efter, kun seks tiendedele delte de to løbere, da de kørte ud på deres anden runde, så spændingen om guld og sølv var intakt.

Afstanden til de efterfølgende løbere var så lang at det her kun var et spørgsmål om hvem der skulle stå på podiet, ved siden af Kristian og Martin. Fire løbere havde dannet et ”langrends tog”, og det var tydeligt at det blandt disse løbere at Bronze medaljen skulle placeres.

Martin Møller og Kristian Wulff, da der fortsat var spænding i løbet.

Efter knap 15 minutter skulle det vises sig at spændingen var ved at fordufte fra løbet, da Martin Møller kørte ensom ind på stadionet, og over til skifte zonen. Først da Martin havde skiftet til nye ski, kom Kristian ind, knap 30 sekunder efter Martin. Og den velfungere firemandsgruppe var sprængt, og det var nu kun Joachim og Hjarmar Michelsen, begge København Skiklub som nu kæmpe med bronze.

Martin Møller, forsatte med sit høje tempo, og kørte knap 10 sekunder fra Kristian pr. runde, og kørte da også mål mere end et minut foran Kristian Wulff, som var yderligere 3 minutter foran Joachim Weel Rosbo, som derved vandt bronze.

Torsdag er der hviledag, og konkurrencerne fortsætter fredag med den populære teamsprint.

Resultater fra dagen Duathlon kan findes her

Billeder fra dagens konkurrencer kan findes her (opdateres)…