Og så kom der sne til langrends DM, teamsprint

Posted by: Kenneth Bøggild
Category: Generel info, Langrend, Nyheder

Næstsidste konkurrence til langrends DM 2019, var den altid spændende og action prægede team sprint.

Løberne blev mødt af snevejr fra morgenstunden, som inden starten på de første løb til tog til meget tæt sne. Det skabte væsentlige udfordringer for løberne, specielt i de klassiske spor, men også for omgangene med fri stil.

Hos herrerne lurede der en overraskelse, da Hjalmar Michelsen sammen med Asbjørn Michelsen på andet skift i den fri disciplin kom først ind på ski stadionet, efter at have skiftet lige efter den stærkt kørende Martin Møller. Føringen holdt teamet også på den klassiske hvor det var Bent Salling som forsøgte at indhente Asbjørn.

Da skiftet skulle ske, var det derfor Hjalmar som kunne køre først ud på tredje omgang, med et forspring på 10 meter. Spændingen var derfor fortsat intakt. Men skulle det vise sig, Martin Møller havde sat tempo ude på ruten, og var nu foran Hjalmar i skiftezonen.

Føringen holdt og Bent Salling kunne sende Martin ud på den sidste runde, med et pænt forspring til Hjalmar. Martin udbyggede forspringet yderligere, hvorved at Martin og Bent var sikker på guld da Martin dukke op på den sidste nedkørsel, enlig i front.

Hjalmar & Asbjørn Michelsen kom fortjent ind til sølv, og efterfølgende kom feltets andet broder team, ved Joachim & Jacob Weel Rosbo på Bronze.

Hos kvinderne var der helt anden spænding om resultatet, da Københavns Skiklub parret Mathilde Lindblad & Caroline Rye Carlsen viste imponerende form, da de pressende det ellers stærke team fra NSP Agnete Klitsø Blicher & Johanne Møller.

Føringen bølgede frem og tilbage, hvor specielt Mathilde Lindblad viste imponerende hurtighed i den klassiske stil. På sidste omgang blev Caroline sendt afsted en 15 meter foran Johanne. Johanne lagde fra i et hæsblæsende tempo, og havde hentet en fem meter på Caroline inden de havde forladt stadionet. Men intet var afgjort.

De to piger kæmpede en intens kamp på den sidste runde, indtil at Johanna i en tæt overhaling uforskyldt fangede Carolines ski, hvorefter Caroline mistede fæste og styrtede.

Johanne først i mål, med Caroline i baggrunden.

På trods af styrtet kæmpede Caroline videre, men Johanne kunne afslutte løbet en små 50 meter foran Caroline, hvorved at Agnete & Johanne vandt guld, og Mathilde & Caroline måtte nøjes med sølv. Ca. et minut efter kom Anne Mette Noahsen & Arnatsiaq Rosing, SSP til Bronze.

DM slutter lørdag hvor det er den lange distance som gælder.

Se resultater fra dagens løb her

Se billeder fra dagens konkurrencer her