Ny dansk Alpin træner uddannelse. Første kurser i U19 2022

Posted by: Kenneth Bøggild
Category: Alpin, Nyheder

Den 3. marts 2022 var en historisk dag da Mads Vinther, DDS uddanner & Lowlanders Alpin Coach og Nikolaj Ø. Madsen Alpin træner Skiklubben Hareskov/AKD, samt Iben Stubbe, DDS Sekretariat kunne afvikle det første informationsmøde om den helt nye alpin træner uddannelse, Basic Race Coach.

Uddannelsen har været under udvikling de seneste to år, og er forankret i den Danske Skiskole. Udgangspunktet for træner uddannelsen er det etablere danske racemiljø med inspiration fra USA & Norge, DSkiF Alders Relaterende Træningskoncept og DDS eksisterende instruktør uddannelse.

Træner uddannelsen er målrettet klubtrænere, forældre, tidligere løbere, instruktører og andre som vil i gang med at fungere som alpin træner.

Træneruddannelsen er sammensat af to online moduler, et off-snow forløb og et on-snow forløb. On-snow forløbet vil blive afviklet i uge 19 på Hintertux, sideløbende med DDS øvrige kurser.

Uddannelsen hovedformål er at uddanne instruktørere som vil kunne afvikle alpin konkurrencetræning i klubberne

Se præsentationen her (YouTube). I forlængelse af præsentationen er et afsnit med spørgsmål, hvor uddannelses indhold og målgruppe yderligere udfoldes.

https://www.youtube.com/watch?v=mHJkCSxhhJc

Tilmelding til kurset sker her: