Martin Møller og Johanne Nive Møller fejede al modstand af løjpen til Langrend DM 2020, Duathlon

Posted by: Kenneth Bøggild
Category: Langrend, Nyheder

På en noget nær perfekt skidag, med massere frisk sne, faste spor og stabile temperatur blev duathlon disciplinen til Langrend DM afviklet på Kvitåvatn. Dagen startede med at de yngste løbere afviklede deres mesterskaber. I denne gruppe er det tydeligt at se der er kommet flere løbere til, og at der trænes ihærdigt ude i skiklubberne. Duathlon blev afviklet som massestart, hvorfor der blev kæmpet ihærdigt, for at sikre sig de bedste spor ud på ruten.

Hos herrerne var det Martin Møller som kom bedst fra start, kun Odense skiløbere Kristian Wulff kunne hænge på. Men da første omgang af de fire klassiske var kørt, havde Martin lagt afstand til de forfølgende løbere, og så sig herefter ikke tilbage. Martin havde valgt en strategi hvor han kørte uden fæste, og på samme ski hele løbet igennem, det betød at end ikke i skifte zonen var der spænding, da Martin blot valgte at skifte stave. I mål var Martin mere end 2 minutter før næste løber. En super præstation.


Martin Møller på vej ind på stadionet

Mere spænding var der om de efterfølgende pladser, hvor Jacob Rosbo, Joachim Rosbo, begge København Skiklub og Kristian Wulff. Efter en imponerende hurtig første omgang hvor Kristian hang lige i hælene på Martin, og med en komfortabelt hul ned til de efterfølgende tre løbere, som udover Jacob & Joachim også talte en imponerende hurtig Martin Christensen, Holte Skiklub, satte tre forfølgere farten op og da de nåene skifte zonen efter de fire klassiske omgange lå Kristian på en fjerede plads. Alle fire lå tæt, men det skulle dog være Kristian som forlod skiftezonen først, efter et imponerede hurtigt skiskifte. På første omgang fri Martin K stil, blev Martin hægtet af, og det stod nu klart at kampen om de resterede to medaljer skulle stå mellem Jacob, Martin & Kristian. Martin lå forrest da de forlod stadionet, med de to øvrige løbere umiddelbart efter. Der var lagt op til en uhyre spændende afslutning.


Jacob Rosbo, Joachim Rosbo og Martin Christensen kæmper for at komme op til Kristian Wulff

Løbet blev, for sølv og bronze afgjort på den sidste stigning inden mål, hvor Kristian satte de to øvrige, og kunne derefter køre i mål med et komfortabelt forspring til Jacob som så sluttede på tredje pladsen.

Hos kvinderne var der også lagt i oven til et spændende opgør, feltet her talte nogle af Danmark og Grønlandske hurtigste piger.

Den klassiske del blev ledt an af en stærkt kørende Anne Rye Madsen, Rold Skov Skiklub, som havde sat et imponerende tempo. Efter hende fulgte sidste års vinder Johanne Nive Møller, og Agnete Blicher. Det var da også Anne som kom hurtigst ud af skiftezonen, dog nu tæt forfulgt af Johanne som på det tidspunkt så ud til at havde en del mere overskud. Det skulle også vise sig at passe, da kvinder vendte hjem efter den lange tur henover isen, og på den sidste modbakke var det da også Johanne som havde lagt sig i spidsen, og det med god afstand til de forfølgende løbere. Efter Johanne fulgte Agnete og Arnatsiaq henover bakken. Først efter en stund dukkende en tydeligt mærket og meget træt Anne, og kunne der konstatere at løbet var kørt.


Johanna på vej op af den sidste stejle stigning, alene i front

De tre forreste kvinder holdt deres placeringer således at det var Johanne Nive Møller, NSP som med god afstand til Agnete Klitsø Blicher til sølv, og Arnatsiaq Rosing til Bronze. Anne sluttede på den lidt ærgerlige fjerdeplads, men kunne konstatere at der bare ikke var mere at give af, så fuldt fortjent placeringer til de tre kvinder på podiet.

DM-ugen fortsætter torsdag hvor den lange distance for de yngste afvikles, og der for de voksne løbere er træning og hviledag.

Se billeder fra dagens konkurrencer her…

Se de samlede resultater fra DM i Duathlon her

Se Marin Møllers reaktioner ovenpå på dagens sejr her