Junior VM langrend 28.01.-04.02.2023 i Whistler Canada

Posted by: Lene Svanebjerg
Category: For Skiklubberne, Generel info, Langrend, Nyheder, Rulleski

Eske Rønnau, Københavns Skiklub og Magnus Tobiassen, Aarhhus Skiklub stiller til start ved Junior VM langrend.

De stiller op i disciplinerne

28. januar 1,2 km. sprint
30. januar 20 km. Klassisk stil, massestart
2. februar 10. km. fri stil enkeltstart

I kan følge med i via livestreaming her https://www.wjc2023.ca/livestream/

Præsentation af atleterne

Magnus Tobiassen

Jeg er 18 år og bor i Kongsberg, Norge.

Siden jeg var lille har jeg vært fasineret af sport, og er nu fuldt ud opsat på at få succes internationalt inden for langrend. Jeg er dansk og konkurrerer med det danske flag på brystet, selvom jeg er født og opvokset i Norge.

Til daglig træner jeg i Eiker skiklub, hvor vi er en lille, men målrettet gruppe, der pusher hinanden godt.

Jeg har udviklet min egen træningsdagbog, hvor jeg registrerer træningen i detaljer, og jeg har et stærkt netværk, der hjælper mig med indhold og opfølgning. Steinar Mundal er min hoved mentor, men jeg får også hjælp af Audun Svartdal og Svein Ivar Moen til udvikling af teknik og opfølgning på udstyr.

Kort og langsigtede mål:

En fordel ved at repræsentere Danmark er, at jeg kan planlægge min sæson og have langsigtede mål.

Denne sæsons store mål er Junior VM i Canada, hvor hver af mig allerede er kvalificeret. Derudover vil der være norgescupløb og andre konkurrencer i landsklassen, hvor målet er at bryde ind i top 10.

Vigtige langsigtede mål:

– Junior WM 2023 (deltager)

– VM deltagelse

– VM 2025, Trondheim

– OL 2026, Milano

Eske Rønnov

 Jeg er 18 år gammel og første års U20 langrends løber. Jeg bor i Aspen, Colorado, og træner med Aspen Valley Ski and Snowboard Club (AVSC), men repræsenterer både Danmark og AVSC i nationale såvel som internationale konkurrencer. I øjeblikket er jeg Senior på Aspen Highshool, men er netop blevet rekrutteret til Bates College, Cross Country Team og skal studere på Bates College (årgang 2023).

Sportslige Highlights:

  • US Super Tour, Sun Valley 2022 – U20, 1. plads (10K classic, individuel start)
  • US Super Tour, Duluth 2021 – U18, 5. plads (10K skate, masse start)
  • US Senior Nationals 2022 – U18, 15. plads (10K skate, masse start)
  • Kvalificerede sig til the Rocky Mountain National Team til US Junior Nationals, 2022
  • European Youth Olympic Festival 2022, repræsenterede Danmark
  • Rekrutteret til Bates College Ski Team, 2023
  • Modtog Aspen Valley Ski and Snowboard Clubs Integrity Award (2020) and Team Player Award (2021)