Intens anden dag til årets langrends DM. Knock Out sprint

Posted by: Kenneth Bøggild
Category: Langrend, Nyheder

DMs første dag, med frost og høj blå himmel var, til langrends DM anden dag afløst af rigtigt vintervejr.

10-15 cm sne var faldet i de tidlige morgentimer, og en 8 – 10 m/s med temperaturer omkring 4-6 graders frost med fortsat snefald mødte løberen. De ihærdige frivillige havde trodset vejret og stod klar med et færdigbygget stadion fra morgenstunden.

Qua den nyfaldne sne stod sporene knap så stabile spor som dagen inden, faktisk var sneen så blød at sporene knap kunne holde sig oprejste i den kraftige vind.

Dagens konkurrence stod på den intense og altid spændende knock out sprint konkurrence. I år blev den afviklet i klassiske stil. Knock out Sprint konkurrencen, klassisk stil stiller altid løberne i det dilemma om de tør satse på de hurtige glatte skøjteski, og stage sig igennem ruten, eller køre på det sikre, og derved vælge ski med fæste.

De yngste løbere blev sendt af sted fra morgenstunden og igen så man herlig stemning på hele stadionet, da de yngste løbere som for flere, var så unge at det krævede en støttende forældre hånd. Straks efter de yngste var i mål stod den så på prologen, som blev brugt til at kvalificere løberen til de afsluttende finaler.

Her stod det hurtigt klart at valg af ski var utrolig afgørende, da ruten startede med en lang modbakke, som gik over i et 90 garders sving og en kort stejl nedkørsel. Inden opløbet var en lumsk bakke som ikke så ud af meget, men ved at det lå absolut sidst på ruten, så skabte den udfordringer for løberne. Alle løbere, udover de absolut yngste løb af samme rute så for nogle var det en betydelig udfordring, mens for andre så var det den perfekte rute, hvor der bare blev givet gas.

Efter den indledende prolog, og opdeling i finaler var det tydeligt at det ville blive nogle ekstremt tætte heats, og det hele ranglisten igennem.

Hos pigerne var det et ultraspændende finaleløb ved at de hurtigste piger inden finalen alle havde kørt tider ganske tæt på hinanden, ja faktisk indenfor bare 4 sekunder blandt de tre hurtigste piger. Efter en perfekt start, så lykkedes det dog Nanna Møller, NSP at få et lille hul ned til forfølgerne. Et hul som Nanna holdt hele vejen i mål. Kampen om sølv og bronze var der spænding om helt indtil den afsluttende del af opløbet hvor Marika Magnussen, NSP trak fra Signe Schløer, Københavns Skiklub, og derved sikrede sig den næst fineste karat, sølv på podiepladsen. Så guld til Nanna Møller, NSP, sølv til Marika Magnussen, NSP og bronze til Signe Schløer, Københavns Skiklub.

Hos herrerne var spændingen primært samlet om disciplinens mester, Martin Møller NSP, som har vundet samtlige sprint DM-konkurrencer i alle de DM’er han har deltaget, og om den unge Asbjørn Boye, Københavns Skiklub kunne presse ham, og måske fortrænge Martin Møller fra hans vante placering på podiet.

Og hvilken start på løbet, Martin Møller på fristil ski lagde sig i spids, men med Asbjørn Boye, som havde valgt ski med fæste lige efter.

På den første del af stigningen trak Martin Møller fra, men til slut på stigningen fik Asbjørn Boye for alvor fart i skiene i ægte ”Klæbo” stil hentede Asbjørn ind på Martin Møller som havde miste en smule af sit momentum på slutningen af bakken.

En sensation lurede og stadionet kogte. Men, skulle det vise sig have Martin Møller helt styr på finalen, og sikrede ved en stærk runding og hurtig nedkørsel et hul ned til Asbjørn, som også havde luft ned til de efterfølgende løbere.

Martin Møller kom alene rundt i opløbssvinget med en 15 – 20 meter ned til Asbjørn Boye. Efter Asbjørn havde en af feltets tidligere OL deltager, Jonas Thor Olsen Københavns Skiklub fået kæmpet sig op på en tredje plads med luft ned til de forfølgende løbere.

Martin Møller vandt sikkert efterfulgt af Asbjørn Boye, og med en tilfreds Jonas Thor Olsen på en opløftende tredje plads. Et imponerende resultat for Jonas, da han reelt ikke har kørt konkurrence de sidste mange år.

DM fortsætter lørdag hvor der skal kæmpes om medaljer og placeringer i den underholdende parstafet.

Resultater fra dagens indledende konkurrencer (prologen) kan findes her :

Finale resultater fra dagens Knock-Out stafet kan findes her:

De resterende resultater fra dagens konkurrencer følger.

Billeder fra dagens konkurrence: