DIF-DM 2024 konkurrencerne i Slalom, afviklet under perfekte forhold i Trysil

Posted by: Kenneth Bøggild
Category: Alpin, Forside slider, Nyheder, Uncategorized

Hvilken fantastisk dag det har været på DM-Ugens tredje konkurrencedag.

Sol fra morgenstunden, frost og knaldhård pist, hvor flere sektorer var ren is. De perfekte forhold for afvikling af slalom konkurrencerne.

Starten på konkurrencer var til dagens løb sat en time senere end de foregående dage. Om det var det fine vejr, eller det lidt senere starttidspunkt som var årsagen til de mange tilskuere vides ikke, men da løbet skulle i gang var mål-området og tribunerne fulde af forventningsfulde tilskuere.

Som de foregående dage blev DIF-DM konkurrencerne afviklet som et internationalt FIS løb. Derfor stillede der rigtig mange stærke udenlandske løbere op. Af disse har flere kørt WC løb, og er fast deltagere i Europa Cup konkurrencerne i slalom. Så niveauet var ekstremt højt.

På pisten var sat to baner til henholdsvis damerne som herrerne. Begge baner var sat meget teknisk udfordrende med en del vanskelige port kombinationer.

Hos damerne, var det Clara-Marie Holmer Vorre, Københavns Skiklub som var først i banen. Clara satte et superstærkt gennemløb hvor hun holdt en god rytme hele banen igennem. Et gennemløb som satte maksimalt pres på de efterfølgende danskere, da der kun var ganske få fejl i hendes første gennemløb.

Næste danske løbere i banen var Mai Nielsen, Aarhus Skiklub som vidste at hun skulle køre et super stærkt løb, for at kunne sikre at alt ikke var afgjort, inden andet gennemløb. Mai kom rigtig fint igennem banens første halvdel, mens den svære tekniske afsluttende del skabe lidt udfordringer for hende, helt på linje med de fleste øvrige løbere.

Selvom Mai havde givet den alt hvad den kunne trække, var hun mere end 2sekunder efter Clara, så det så svært ud inden andet gennemløb. For de øvrige danske damer i løbet så var der knyttet et lidt ærgerligt DNF (ikke gennemført) på resultatlisten, slalomløb er en barsk disciplin.

I andet gennemløb holdt Clara fast i den høje hastighed, og distancerede Mai med yderligere 2 sekunder, så hun kunne køre i mål til en fortjent guldmedalje, med Mai til sølv.

Hos herrerne var det en noget mere intenst og tæt kamp om podieplaceringerne. Først i banen var Casper Dyrbye, Skiklubben Hareskov, som i hans favorit disciplin gav den gas i den svære bane.

I mål var han fire placeringer bedre end hans oprindelige seedning, så presset var nu på de efterfølgende danske løbere. Christian Borgnæs, Københavns Skiklub var næste dansker i banen.

Christian kørte et stabilt løb, og var knap 1/10 hurtigere igennem banen en Casper Dyrbye, tæt forfulgt af Christian Skov Jensen, Skiklubben Hareskov.

Men det 1/10 forspring skulle vise sig at være vigtigt, da det betød at Christian Borgnæs kunne starte som første løber i andet gennemløb. En start position som dog blev ændret til anden startende løber, mens at Casper Dyrbye lige kørte sig ud af top 30, og derved måtte se sig hensat til en startposition som nr. 32 i andet gennemløb. Christian Borgnæs gave den fuld gas i andet gennemløb, da forspringet til Casper kun var 1/10 del af et sekund.

Samme gjaldt for Casper Dyrbye som fra en startposition som nr. 32 kæmpede alt hvad han kunne, men kunne konstatere ved målgang at det ikke rakte. Derfor guld til Christian Borgnæs, Casper Dyrbye til sølv, og bronze til Christian Skov Jensen. Herlig tæt afgørelse, som viser at bredden også i toppen af dansk alpin skisport er blevet større.

Ved afslutningen af DIF-DM slalom, var det også sidste konkurrence i det officielle Danmarks Idrætsforbunds Danmarksmesterskab. Den alpine DM-uge fortsætter dog onsdag den 20. marts 2024, hvor Forbundsmesterskaber starter. Først konkurrence er Super-G. Konkurrencerne køres på samme piste som de officielle mesterskaber, så der venter deltagerne en stor oplevelse over de næste dage.

Se resultater fra DIF-DM slalom damerne her…

Se resultater fra DIF-DM slalom herrerne her…

Se billeder fra dagens konkurrencer her…