COVID-19 opdatering – indendørs idræt lukkes ned i hele landet

Posted by: Lene Svanebjerg
Category: For Skiklubberne, Generel info, Nyheder

Det er slut med indendørs idræt for i år. Med virkning fra den 16. december kl. 16 er alle kommuner omfattet af særlige restriktioner. Det betyder, at indendørs idræt lukkes ned, og at der gælder et forsamlingsforbud på 10 personer for alle, også for børn og unge.

Nedlukningen af indendørs foreningsaktiviteter gælder både i kommunale, private og kommercielle faciliteter, ligesom det omfatter både individuelle aktiviteter, holdaktiviteter og stævne- og turneringsaktiviteter.

Det er fortsat muligt at gennemføre træningsaktiviteter udendørs, så længe forsamlingsforbuddet på max 10 personer inkl. træner og øvrige retningslinjer overholdes.

Ændringen betyder også, at landsdækkende turnerings- og stævnevirksomhed bortset fra professionel idræt, i praksis bliver stort set umuligt at gennemføre.

Professionel idræt er fortsat undtaget fra de særlige restriktioner og kan derfor fortsætte indendørs træning.

DIF håber, at de nye tiltag hurtigt får den ønskede effekt, så restriktionerne kan lempes, og danskerne igen kan mødes med hele holdet i den lokale idrætsforening.

I mellemtiden sender vi masser af gode tanker til alle frivillige, som igennem ni måneder har lukket op og lukket ned – og i det hele taget har kæmpet for på forsvarlig vis at gennemføre flest mulige aktiviteter til glæde for børn, unge og voksne.

Landsdækkende retningslinjer
For hele landet gælder, at det gældende forsamlingsforbud på 10 personer og kravet om mundbind forlænges frem til foreløbig den 28. februar 2021.