Clara-Marie Vorre vinder Danmarks Idrætsforbunds Danmarksmesterskab i Storslalom 2023

Posted by: Kenneth Bøggild
Category: Alpin, Nyheder

På DM ugens anden konkurrencedag blev løberne mødt af herlige minus 18 grader og høj blå himmel.

Fornuftigt havde bakkepersonalet ikke pistet konkurrencebakken, så gårsdagens knaldhårde underlag var fortsat intakt.

For både kvinde og herreløberne stod det på DIF-DM i storslalom. En disciplin som trækker en del danske løbere.

Hos kvinderne var det Clara-Marie Vorre, Københavns Skiklub som kom hurtigst igennem første gennemløb, med ca. 2½ sekund ned til Ida Brøns, Skiklubben Hareskov, og Mai Nielsen, Aarhus Skiklub yderligere knap et sekund efter.

Med det forspring var der realt ikke så meget spænding om guld, mens afstanden mellem de to efterfølgende piger var sådan, at spændingen om sølv og bronze var intakt, inden andet gennemløb.

Clara-Maria var, i andet gennemløb først i banen. Og på trods komfortable føring gav hun den gas banen igennem, og sluttede i mål i en imponerede tid. For Ida og Mai var det nu alene en kamp om sølv og bronze. Her trak Ida det længste strå, og kørte sig sikkert ind til sølv, med Mai kørtse sig til den sidste podieplacering, og derved bronze.

Hos herrerne var det igen Christian Borgnæs, Københavns Skiklub som i første gennemløb havde mest fart i skiene, ja faktisk så meget at han også førte det internationale løb, som DIF-DM løbet blev afviklet i.

Fra Christian var der et pænt tidsgab ned til den efterfølgende dansker, Oscar Preisler, Holte Skiklub og efterfølgende Casper Dyrbye, Skiklubben Hareskov knap et sekund efter Oscar. Så for Oscar og Casper var kampen og guld kun teoretisk, mens kampen om sølv og bronze var helt åbent mellem de to løbere.

Christian Borgnæs startede som nr. 30 i andet gennemløb, og kørte hurtigst af alle banen igennem, så sikkert guld, samt også vinder af det internationale FIS løb.

For Oscar og Casper var det tæt, da de to løbere gik i start. Igen havde Oscar en smule mere fart igennem banen, så Casper, også i andet gennemløb måtte se sig slået af Oscar, hvorved at Oscar Preisler vandt sølv, og Casper Dyrbye bronze. Herlig intensafgørelsen af de sidste podieplaceringer.

DM forsætter onsdag med afvikling af Super-G.

Se resultaterne DIF-DM, Storslalom kvinder her: (link til web)

GS Women DIF DM 28.03.2023 (pdf)

Se resultaterne DIF-DM, Storslalom herre her: (link til web)

GS Men DIF DM 28.03.2023 (pdf)

Se billeder fra dagens løb her: