Blæsende start på langrends DM 2024 kort distance.

Posted by: Kenneth Bøggild
Category: Forside slider, Langrend, Nyheder

Så kom årets første Danmarksmesterskab på sne i gang. Mere end 200 deltagere er samlet i Ulricehamn hvor årets Danmarksmesterskab i langrend afvikles 31. januar – 4. februar 2024.

Den første konkurrence som blev afviklet, var den korte distance i klassiske stil.

På en kuperet rundstrækning, i området som tidligere har været brugt til afvikling af FIS Worlds Cup, blev løberne sendt af sted på de forskellige distancer, afhængig af alder.

Hos herrerne var der spænding om at den nu mangeårige mester Martin Møller, som de foregående år har stået øverste på skamlen, om han forsat kunne holde de unge løbere bag sig. Martin lagde flot ud, men det skulle hurtigt vise sig at de unge løbere Valdemar Jørgensen og Jens Dalgaard begge Københavns Skiklub var opsatte på at presse veteran.

Specielt Valdemar Jørgensen satte et hæsblæsende tempo, og kørte i første runde klart hurtigst af alle. På anden runde var det dog ved at være slut, da Valdemar midt på ruten knækkede en stav. Men han gav ikke op, og på sidste runde fik han igen fart i sporet.

I mål kunne Martin Møller følge de unge løbere, og konstatere at der er kommet nye unge folk i sporet som i den grad kører stærkt.

Øverst hos herrerne stod, Valdemar Jørgensen med guld, Jens Dalgaard med sølv, mens Martin Møller nappede den sidste podieplacering og derved bronze.

Hos damerne var det fortsat de rutinerede stærke damer som gav den gas. Hurtigst på første runde var Sasja Henriksen Joelsen, NSP som i den grad havde sat en tid som de øvrige løbere virkelig skulle arbejde for at indhente. Også Anne Rue Madsen, Rold Skov Skiklub lagde hårdt ud, med en hurtig første runde. Efter de to hurtige damer, kom Signe Schløer Københavns Skiklub. De næste runder skulle det dog vise sig at det hæsblæsende tempo Sasja og Anne satte i første runde havde tæret på kræfterne. Til gengæld kørte Signe nu med et tempo som ingen andre kunne følge.

Så efter de tre runder var podiet nu sådan at Signe Schløer, Københavns Skiklub stod øverst på skamlen til guld, Anne Rye Madsen Rold Skov Skiklub sølv, og Sasja Henriksen Joelsen NSP sluttede podiet med bronze.

Langrends DM fortsætter indtil søndag den 4. februar 2024. Torsdag den 1. februar er det den ultraspændende par stafet som er på programmet.

Se alle resultater fra dagens konkurrencer her: