Alpin VM i Cortina d´Ampezzo

Posted by: Lene Svanebjerg
Category: Alpin, Nyheder

I dag skulle alpint VM i Cortina d´Ampezzo i Italien starte, men dagens løb kvindernes kombineret blev desværre aflyst på grund af nattens snefald.

Selvom sæsonen har været krævende for atleterne for at være i sikre Corona bobler og samtidig passe træning, stiller Danmark denne gang med 6 løbere til alpint VM.

Marcus Vorre starter op med at køre fartdisciplinerne, styrtløb, Super G og alpint kombineret og skal i aktion som første dansker  i morgen den 9. februar i Super G.

Marcus Vorre er klar til at køre Super G i morgen i alpint VM i Cortina d´Ampezzo.  I dag skal pisten til morgendagens konkurrence inspiceres, selvom byen er ramt af voldsomt snevejr. Vi håber på de bedste forhold i morgen, når Marcus skal dyste med alle verdens bedste fartløbere.
Marcus udtaler om løbet i morgen: “Jeg er meget spændt på pisten, da den aldrig har været kørt på før, men jeg har et mål om at køre ned mod 65 punkter (OL-kravet). Ellers bliver det fedt at komme igang. Det er dog i styrtløb, hvor jeg har de største forventninger!”

Når de tekniske discipliner starter op, stiller Danmark med yderligere følgende løbere: Nuunu Chemnitz Berthelsen (kun SL), Casper Dyrbye, Christian Skov Jensen, Cristian Riis og Laurits Klint (kun SL).

For de sidste tre løbere er der tale om debut til alpint VM.

Vi havde ønsket at stille med flere kvindelige skiløbere til VM, men en skade til Ida Brøns og store Corona udfordringer for ellers dygtige løbere i Norge og USA har gjort, at vi desværre ikke stiller med et fuldt hold på kvindesiden, som ellers udviser stor fremgang i denne sæson.

Vi ønsker alle de 6 skiløbere held og lykke til VM.