Alpin Junior VM 2021 Bansko

Posted by: Lene Svanebjerg
Category: Alpin, Nyheder

Alpin Junior VM blev afholdt i Bansko. Danmark var repræsenteret af to atleter

Oscar Preisle,r Holte Ski
Christian Skov Jensen ,Skiklubben Hareskov

Christian Skov Jensen var deligationnens veteranen med tidligere erfaringer fra VM, JVM og EYOF, mens Oscar Preisler var JVM debutant. Vi har adskillige kvalificerede piger, men pga. meget strenge Covid-19 restriktioner, hvor de befinder sig, var der ikke dansk deltagelse på pigesiden.

Løberne var godt coachet af den belgiske træner Eric Stappers fra Lowlander samarbejdet.

Super G var føste disciplin på programmet og Oscar Preisler kørte sig ind på en flot 2. plads i U-18 Junior VM i Bansko,

Imponerende kørt af Oscar i hans første optræden i Super G på FIS/højeste niveau. Med næsthøjeste startnummer til Junior VM, som indeholder både U-21 og U-18 grupperne lykkedes det Oscar at køre sig ind på en meriterende 2. plads blandt årgangene 2003 og 2004 små 2 sekunder efter den amerikanske vinder Cooper Puckett, som er et år ældre end Oscar.Christian Skov Jensen, som er Tech løber, kørte også Super G og kom ind på en samlet 42. plads ud af de 52 startende.

Desværre gik det ikke så godt for de to løbere i storslalom, hvor de begge kørte ud. Oscar kørte tidligt ud i første gennemløb. Christian Skov Jensen nåede at få et par mellemtider, som så rigtigt fornuftige ud, men kom på inderski i et sving og mistede fæstet.

Sidste disciplin for de to atleter var slalom, hvor både Oscar og Christian kørte ud i første gennemløb.