“3 hurtige” m. Christian Skov Jensen

Posted by: Nikolaj Vang
Category: Alpin, Forside slider, Interview, Nyheder

I den første udgave af “3 hurtige” med danske skiløbere, har vi haft en snak med Christian Skov Jensen. Han er en 24-årig alpin skiløber fra Dragør (Kbh), der tog springet til USA for at forfølge både uddannelse og sin passion for skiløb. Allerede fra en tidlig alder har han været en del af Skiklubben Hareskov, og som en Division 1 atlet deltager han nu i college sportsprogrammer under NCAA Division 1.

Hvordan er din sæson 23/24 gået?

“Den nyligt afsluttede skisæson var overordnet set god. Det er gået op og ned, som det ofte gør i skisport, og jeg har haft svært ved at finde min bedste form. Der har været en del udfordringer både med mit udstyr og sneforholdene i en vinter på østkysten i USA, som har budt på varme temperaturer, regnstorm, snestorm og alt ind imellem. Det har været svært at skabe den udvikling, jeg havde håbet på, når træningsbakken var lukket pga. manglende sne, men jeg synes, at jeg alligevel har fået det bedste ud af det. Jeg er tilfreds med mine resultater ved afslutningen af sæsonen, hvor jeg forbedrede mig pænt i slalom, selvom der er nogle ting jeg gerne ville have haft var gået anderledes i løbet af sæsonen.”

Hvad skal der ske hen over sommeren?

“Nu hvor skisæsonen netop er slut, er jeg motiveret og klar til at give den gas over sommeren! Jeg glæder mig allerede til at få ski under fødderne igen, og jeg regner med at komme på nogle træningsture på gletsjer i Europa og håber også, at jeg får mulighed for at rejse sydpå til Argentina eller Chile for at udnytte deres kommende vinter.”

“Det handler for mig om at opbygge et stærkt grundlag for den kommende sæson både skiteknisk, men også når det gælder fysisk styrke og udholdenhed.”

“Jeg har tænkt mig, at den tid jeg har hjemme i Danmark, inden efterårets studiestart på Boston College, skal bruges på at bygge min fysik op, så jeg kan angribe pisterne og bruge styrke til min fordel i portbanen. Man vil derfor ofte kunne finde mig i styrkerummet og på landevejen, hvor jeg skal ud og nyde det danske sommervejr fra cykelsadlen ;). Og så skal jeg selvfølgelig forsøge at få finansieringen af min næste sæson på plads.”

Hvad ser du frem til i den kommende sæson 24/25?

“Jeg ser frem til at køre endnu mere på ski i den kommende sæson. “

“Flere træningsdage, mere tid på sne og flere løb – dét er hvad jeg glæder mig mest til i 24/25-sæsonen.”

“Det bliver den sidste sæson, hvor jeg deltager som student-athlete i Division 1 i USA, og jeg har tænkt mig at udnytte det sidste år så godt jeg kan. Jeg håber selvfølgelig på en bedre vinter, så jeg kan få udnyttet mit sidste år i USA, og mest af alt så jeg kan lave nogle endnu bedre resultater. Jeg glæder mig til at se, hvad næste vinter bringer – og det starter forhåbentlig med den vinter, der er på den sydlige halvkugle i juli-august.”

 

Vi ønsker Christian en god sommer og krydser fingre for at sommerturen til Sydamerika bliver en realitet!

Se mere til Christian Skov Jensen på Instagram HER