DM Langrend 2024 +Vasaseedning

Date & Time

januar 31, 2024 - februar 3, 2024

DM Langrend 2024 + Vasaseedning

Sted: Ulricehamn, Sverige
Dato: 31. januar – 3. februar
Den velkendte uge 5 ❄️

Tilmeldingen er åben

Velkommen
Velkommen til DM langrend 2024 – igen med løjper af international kvalitet og med et skistadion som kan rumme tusindvis af tilskuere, men som også giver os rigtig gode forhold for at afvikle de
konkurrencer, der ikke kører helt ud på løjperne.

Løjpenettet er varierende og har du endnu kun set en World Cup konkurrence på TV, så er der nu mulighed for at opleve denne type løjper selv. Vi har ”kraftledningen” og vi har ”Väggen” som begge er spændende nedkørsler, men også udfordrer i modbakke. De centrale dele af løjpenettet
er dækket ind af snekanoner.

Vi har afholdt DM i langrend i Ulricehamn i 1996 og 2023 og har nu fået etableret i godt netværk med kommune, turistbureau og en lokal idrætsforening som hjælper os med officials. Vi glæder os
til at lægge den flourfri glider på skiene onsdag den 31. januar 2024.

Organisation:

På baggrund af det sidste sportsligt fantastiske mesterskab planlægger vi igen at udnytte World Cup-løjperne i Ulricehamn. DM Langrend 2024 er under forberedelse og vi planlægger følgende konkurrencer:

Stævnecenter
Lassalyckans Vasaloppscenter
Idrottsgatan
52333, Ulricehamn
Sverige

Overnatning & Bespisning
Vi har lavet en aftale med Hotel Lassalyckan lige ved skistadion. De giver fordelagtige betingelser, fordi vi har booket hele hotellet og fordi vi står for koordinering af bookningerne (du kan altså ikke booke direkte på hotellet).

Vi vil gerne give så mange som muligt mulighed for at bo på hotellet og blive en del af den gode stemning og interaktion på tværs af klubber, som vi oplevede i 2023. Derfor indkvarteres du på 2-4 personers værelser med andre deltagere af samme køn, og derudover tilstræber vi, at du indkvarteres med deltagere, der er aldersvarende.

Hvis du har familie/venner/klubkammerater, du gerne vil dele værelse med, vil vi at koordinere det, således at så mange som muligt får deres ønsker opfyldt. (”Først til mølle princippet” – dem
der tilmelder sig først, bliver fordelt først).

Har du andre ønsker til indkvarteringen kan du skrive det i bookningen. Du kan læse mere og booke her (det sker via et program som vi låner af Aalborg Skiklub):
https://aalborgskiklub.nemtilmeld.dk/101/at-dm2024seng/

(Hvis du ønsker noget andet, er der også andre hoteller, hytter og AirBnB i omegnen)

Program

Konkurrence oversigt/Distancer

Langdistancer

*I Forbundsmesterskabet placeres man i sin aldersklasse baseret på den tid man registreres for, når man har løbet det krævede antal km for sin aldersklasse. Vælger man (som 60+ årig) derefter at fortsætte og løbe den fulde DM-distance på 35 km (damer) hhv. 42 km (herrer), får man også en placering i det officielle DM. Man behøver altså ikke “gå ned i aldersklasse” for at deltage i DM.

Regler/Doping
Alle konkurrencer afvikles efter gældende FIS-regler og et reglement fastsat af Danmarks Skiforbund (link til reglement). Brud herpå medfører diskvalifikation fra løbet.

Vi er alle entusiaster, men vis hensyn og respekt så alle får en god oplevelse, nok er det DM, men der er løbere fra < 5 til > 80 så ikke alle er lige hurtige – DET ER IKKE VM!

Doping er naturligvis strengt forbudt og al dispensation, skal være dokumenteret via TUE, ethvert brud på dette vil medføre øjeblikkelig diskvalifikation, samt udelukkelse fra resterende konkurrencer. Der kan komme uanmeldt besøg fra Anti Doping Danmark.

Deltagelse sker på eget ansvar og stævneledelsen kan ikke stilles til ansvar for skader på udstyr eller personer i forbindelse med arrangementet. Stævneledelsen opfordrer deltagere til selv at tegne de forsikringer de har behov for og klubberne til at gøre sig bekendt med Idrættens forsikringer.

Fluor produkter
Internationalt gøres der en stor indsats for at begrænse brugen af flourcarbon smøringsprodukter pga. deres giftighed og forurening af miljøet. Det er således forbudt at anvende C8 kædede fluorprodukter i enhver form, men da der internationalt blev nedlagt et produktionsforbud mod disse produkter i 2013, kan man sikre sig mod at komme til at bruge dem ved kun at anvende nyere fluor produkter. Da det er umuligt at teste hvad folk smøre deres ski med, kan vi ikke
håndhæve et forbud med flourcarbon produkter under DM, men som tidligere år, henstiller vi til at der ikke anvendes flourprodukter i hverken pulverform eller flydende form, da de er svært helbredsskadende og dårlige for miljøet og desuden meget kostbare. Produkter med af såkaldt LFog HF-type er tilladt både som glider og voks.

Start
Startlister offentliggøres senest kl. 20.00 aftenen inden næste dags konkurrence på hjemmesiden og Facebook – det er deltagerens ansvar at komme rettidigt til start.

Mål
Deltageren skal altid passere mål uanset om vedkommende har gennemført eller ej. Hvis man udgår SKAL man komme til tidtagningshuset på skistadion og meddele, at man er kommet tilbage, så vi ikke begynder at lede unødigt efter deltagere.

Præmieuddeling
Præmieuddelingen vil forgå udendørs på stadion.

Afviklingen sker umiddelbart efter konkurrencernes afslutning, se forventede tidspunkter i programmet, men hold dig orienteret på stævnedagen. Der opfordres til at alle deltagere kommer, så vinderne kan blive hædret på behørig vis.

Tidtagning
Al tidtagning foretages de fire første dage af Rico Busk. Hvis der er spørgsmål til tidtagning, bedes I tage fat I ham under eller efter konkurrencerne. Under konkurrencerne er han i tidtagningshuset på stadion. DM lang som afvikles som en del af Västgötaloppet om søndagen har egen tidtagning

Tilmelding/Eftertilmelding
Tilmeldingsfrist online er kl. 12.00 den 30. januar. Herefter kan eftertilmelding ske ved at kontakte stævneledelsen pr. mail eller telefon. Eftertilmeldingsgebyr: 50 kr.

Du tilmelder dig her: https://my.raceresult.com/267385/

Transport
Deltagerne er selv ansvarlige for al transport til og fra Lassalyckan skistadion.

Supplerende information kan findes på
Hjemmeside: www.dmlangrend.dk
Nyhedsmail 1. november 2023: https://mailchi.mp/deebfaa1d221/dm-langrend-2024-tilmeldingen-er-ben?e=57ff208a1f
Facebook: www.facebook.com/search/top?q=dm%20langrend
Transport og indkvartering på facebook: : www.facebook.com/groups/515791125561533

Med ski-hilsen ❄️
Kurt Mousten, Henrik Steen Jensen, Ulrich Ghisler og Carsten Helmuth Pedersen
Stævneledelse DM langrend info@dmlangrend.dk eller 40601039 (Carsten)

PS: så du billederne fra DM 2023? – klik på dette link

Hent invitationen her DM-langrend-2024-indbydelse

DM Langrend 2024 + Vasaseedning Sted: Ulricehamn, Sverige Dato: 31. januar – 3. februar Den velkendte uge 5 ❄️ Tilmeldingen er åben Velkommen Velkommen til DM langrend 2024 – igen med løjper af international kvalitet og med et skistadion som kan rumme tusindvis af tilskuere, men som også giver os rigtig gode forhold for at...