CF 1024x554

Stort tillykke med udtagelsen Christoffer FaarupPRM: Endnu en dansk skiløber udtaget til vinter-OL

Danmarks Idrætsforbund Udsendt 22.01.2018 06:00

Christoffer Faarup er udtaget til vinter-OL i sydkoreanske PyeongChang. Han stiller op i styrtløb, Super-G og kombinationskonkurrencen.

For fire år siden ved vinter-OL i russiske Sochi fik en ung Christoffer Faarup olympisk debut. Her fire år senere står Christoffer Faarups navn igen på Danmarks OL-holdkort, og det er med mere erfaring i bagagen.

”Jeg har store forventninger til Christoffer Faarup, når han står klar på toppen af pisten i PyeongChang. Hans formkurve har været markant opadgående siden vinter-OL i Sochi, og det er en både teknisk, mentalt og fysisk stærkere Christoffer Faarup, der stiller til start her fire år efter hans olympiske debut. Jeg forventer derfor, at Christoffer Faarup kan præstere placeringer i top 20, hvilket er en meget ambitiøs, men ikke urealistisk målsætning,” siger Morten Rodtwitt, der er chef de mission for det danske OL-hold i PyeongChang.
Christoffer Faarup, der til daglig bor i Norge, stiller til start i de tre alpine fartdiscipliner, som er styrtløb, Super-G og kombinationskonkurrencen (styrtløb + slalom). Programmet ser således ud:
• 11. februar: Styrtløb
• 13. februar: Kombinationskonkurrencen (styrtløb + slalom)
• 15. februar: Super-G

Christoffer Faarup ser frem til sit andet vinter-OL:
”Jeg stiller op i styrtløb, Super-G og kombinationskonkurrencerne til vinter-OL i PyeongChang, og mit samlede mål er at køre i top 20 i minimum en af de tre konkurrencer. Det vil være fantastisk, hvis det lykkes, men jeg føler, at formen og min udvikling er til det. Jeg har ingen favoritdiscipliner af de tre, så man kan sige, at jeg har tre konkurrencer til nå mit mål om en olympisk top 20,” siger den 25-årige fartspecialist og fortsætter:

”Hvis jeg kigger fire år tilbage, hvor jeg deltog ved vinter-OL for første gang, så er der sket rigtig meget. Min udviklingskurve har været stejlt stigende, og jeg har forbedret mig markant på stort set alle områder. For fire år siden var jeg vel omkring nummer 450 i verden. Nu er jeg i top 100, og min formkurve er fortsat opadgående,” siger Christoffer Faarup.

Vinter-OL i sydkoreanske PyeongChang begynder den 9. februar og slutter den 25. februar. Det danske hold består af to curlinghold, tre speedskatere, en langrendsløber og en alpin skiløber. Læs mere om de 15 danske atleter på OL.dk.

Yderligere kommentarer:
Morten Rodtwitt, chef de mission, 29370916
Henrik Faarup (Christoffer Faarups far) kan kontaktes på +4747649129, hvis pressen ønsker en kommentar fra Christoffer Faarup