DK:
20180209, PyeongChang, Korea: 
PyeongChang 2018 Olympiske Lege.
Åbningsceremoni Danmark
Foto: Lars Møller
UK: 
20180209, PyeongChang, Korea: 
PyeongChang 2018 Olympic Games.
Opening Ceremony. Denmark
Photo: Lars Moeller

Det er så fantastisk fire atleter m

Det er så fantastisk fire atleter med til Vinter OL i sydkoreanske PyeongChang!

Vi er så glade og stolte over at kunne præsentere hele holdet fra Danmarks Skiforbund:

  • Martin Møller: Langrend
  • Christoffer Faarup: Styrtløb, super G og kombinationskonkurrencen.
  • Casper Dyrbye: Slalom og storslalom
  • Laila Friis-Salling: Freestyle ski halfpipe

Martin Møller:

Foto: Lars Møller for DIF og Team Danmark Foto: Lars Møller for DIF og Team Danmark

Den 11. februar står langrendsløberen Martin Møller klar på startstregen til at løbe 30 kilometer i Alpensia Cross-Country Skiing Centre i sydkoreanske PyeongChang, der er vært for vinter-OL. Det

er Martin Møllers andet vinter-OL, og han er netop blevet officielt udtaget til legene af Danmarks Idrætsforbund efter at have kvalificeret sig til vinter-OL ved et World Cup-løb i Italien i december.

”Martin Møller er en erfaren herre. Han var med ved vinter-OL i Sochi i 2014 og har efterfølgende intensiveret sin træning, lagt sit civile job på hylden og levet som professionel langrendsløber. Jeg ser frem til at følge Martins tre løb i PyeongChang og forventer, at han præsterer på samme niveau, som da han deltog ved vinter-OL i Sochi for fire år siden. Her løb Martin sine bedste løb i karrieren. Top 50 bør derfor være et realistisk mål,” siger Mortens Rodtwitt, der er chef de mission for det danske OL-hold.

Den grønlandske forbindelse Martin Møller er født i Næstved, men flyttede som niårig med sin mor og far til Grønland, hvor han mere eller mindre har boet lige siden.  Han er et af Grønlands største sportsnavne, så den 37-årige langrendsløber vil have det grønlandske folk i ryggen, når han glider hen over den sydkoreanske sne i februar. Martin Møller har vundet Arctic Circle Race otte gange – et løb, som foregår over 160 kilometer i Grønland, og af mange betegnes som verdens hårdeste langrendsløb.

”Jeg er utrolig stolt over og glad for at skulle til mit andet Vinter OL. Det er kulminationen på 10 års træning, hvor især de seneste fire år har været målrettet Vinter-OL i PyeongChang,” siger Martin Møller over telefonen fra Grønland og fortsætter:

”Jeg stiller op i tre distancer til vinter-OL og tror på, at jeg kan gøre det lige så godt i PyeongChang, som jeg gjorde for fire år siden ved vinter-OL i Sochi, hvor jeg løb mine bedste løb i karrieren. Hvis det hele klapper, så er top 50 realistisk på alle distancer. Jeg vil i hvert fald gøre alt, hvad jeg kan, for præstere det bedste nogensinde.”

Martin Møller deltager i tre distancer ved vinter-OL: • Skiathlon (15 km fri stil + 15 km klassisk stil) den 11. februar • 15 kilometer fri stil den 16. februar • 50 kilometer klassisk stil den 24. februar

Billeder af Martin Møller og de andre udtagne OL-atleter kan hentes frit til redaktionelt brug på OL.dk. Fotokredit gives til Lars Møller.

 

Christoffer Faarup:

Christoffer Faarup er udtaget til vinter-OL i sydkoreanske PyeongChang. Han stiller op i styrtløb, Super-G og kombinationskonkurrencen.

For fire år siden ved vinter-OL i russiske Sochi fik en ung Christoffer Faarup olympisk debut. Her fire år senere står Christoffer Faarups navn igen på Danmarks OL-holdkort, og det er med mere erfaring i bagagen.

”Jeg har store forventninger til Christoffer Faarup, når han står klar på toppen af pisten i PyeongChang. Hans formkurve har været markant opadgående siden vinter-OL i Sochi, og det er en både teknisk, mentalt og fysisk stærkere Christoffer Faarup, der stiller til start her fire år efter hans olympiske debut. Jeg forventer derfor, at Christoffer Faarup kan præstere placeringer i top 20, hvilket er en meget ambitiøs, men ikke urealistisk målsætning,” siger Morten Rodtwitt, der er chef de mission for det danske OL-hold i PyeongChang. Christoffer Faarup, der til daglig bor i Norge, stiller til start i de tre alpine fartdiscipliner, som er styrtløb, Super-G og kombinationskonkurrencen (styrtløb + slalom). Programmet ser således ud: • 11. februar: Styrtløb • 13. februar: Kombinationskonkurrencen (styrtløb + slalom) • 15. februar: Super-G

Christoffer Faarup ser frem til sit andet Vinter OL: ”Jeg stiller op i styrtløb, Super-G og kombinationskonkurrencerne til vinter-OL i PyeongChang, og mit samlede mål er at køre i top 20 i minimum en af de tre konkurrencer. Det vil være fantastisk, hvis det lykkes, men jeg føler, at formen og min udvikling er til det. Jeg har ingen favoritdiscipliner af de tre, så man kan sige, at jeg har tre konkurrencer til nå mit mål om en olympisk top 20,” siger den 25-årige fartspecialist og fortsætter:

”Hvis jeg kigger fire år tilbage, hvor jeg deltog ved vinter-OL for første gang, så er der sket rigtig meget. Min udviklingskurve har været stejlt stigende, og jeg har forbedret mig markant på stort set alle områder. For fire år siden var jeg vel omkring nummer 450 i verden. Nu er jeg i top 100, og min formkurve er fortsat opadgående,” siger Christoffer Faarup.

Vinter-OL i sydkoreanske PyeongChang begynder den 9. februar og slutter den 25. februar. Det danske hold består af to curlinghold, tre speedskatere, en langrendsløber og en alpin skiløber. Læs mere om de 15 danske atleter på OL.dk.

Casper Dyrbye:

IMG_2379

To danskere i de alpine konkurrencer

Christoffer Faarup er tidligere blevet udtaget til vinter-OL i styrtløb, Super-G og den kombinerede konkurrence. Nu får han selskab i de alpine konkurrencer af 21-årige Casper Dyrbye, som er udtaget af Danmarks Idrætsforbund i slalom- og storslalomkonkurrencerne.

Som med Laila Friis-Salling kvalificerede Casper Dyrbye sig ikke direkte, men fik en af de såkaldte reallokerede pladser, da andre lande valgte ikke at gøre brug af sine kvotepladser. Da Casper Dyrbye har klaret de nationale krav for at kunne stille op ved vinter-OL, valgte Danmarks Idrætsforbund at takke ja til den reallokerede plads, som blev tilbudt, efter alle kvalifikationskonkurrencerne var kørt.

”Casper Dyrbye er en ung skiløber med fremtiden foran sig. At han allerede som 21-årig skulle kvalificere sig til vinter-OL, havde hverken han eller vi turde tro på. Nu står han pludselig med en OL-billet i hånden, og så er det bare at give den gas, og forhåbentlig vil han køre de bedste løb til dato. Desuden får Casper Dyrbye en masse vigtig erfaring i en meget ung alder, så vi forhåbentlig ser ham igen på den store scene om nogle år,” siger Morten Rodtwitt fra Danmark Idrætsforbund.

Trods sin unge alder er Casper Dyrbye ikke debutant i olympisk sammenhæng. I 2013 deltog han ved det europæiske ungdoms-OL i rumænske Brasov. Den tekniske skiløber fra Vallensbæk er dog helt med på, at det er et noget større set up, som venter i PyeongChang.

”Jeg blev helt vildt overrasket, men også både glad og stolt, da jeg fik beskeden om, at jeg var udtaget til vinter-OL. Jeg har drømt om det hele sæsonen, men vidste at det ville blive svært. Nu er jeg udtaget, så nu skal jeg til Sydkorea og yde mit allerbedste og samtidig få en kæmpe oplevelse,” siger Casper Dyrbye og fortsætter:

”Jeg har været til europæisk ungdoms-OL for nogle år siden, og selvom jeg ved, at det måske ikke rigtig kan sammenlignes med et rigtigt vinter-OL, så glæder jeg mig til at opleve den samme stemning, når mange atleter fra mange sportsgrene bor sammen og kæmper side om side.”

Casper Dyrbye stiller op i storslalom- og slalomkonkurrencerne, som afvikles henholdsvis den 18. og 22. februar.

Det danske hold til vinter-OL i PyeongChang

Med udtagelserne af Laila Friis-Salling og Casper Dyrbye ender det danske hold til vinter-OL på 17 atleter. Med to curlinghold (10 atleter), tre speedskatere, to alpinister, en langrendsløber og en freestyler er holdet det antalsmæssigt næststørste danske hold til et vinter-OL nogensinde kun overgået af vinter-OL i Vancouver, hvor 18 danske atleter var med på pisterne og isen.

Læs mere om den danske OL-statistik og de danske deltagere på www.OL.dk (opdateres løbende med yderligere info).

Laila Friis-Salling:

Laila_Friis_Salling 6

Freestyleren Laila Friis-Salling, der kører halfpipe på ski, og Casper Dyrbye, der kører slalom og storslalom, er officielt udtaget af Danmarks Idrætsforbund til vinter-OL i PyeongChang.

Da alle kvalifikationskonkurrencer var gennemført den 21. januar, lå den 32-årige, Laila Friis-Salling nummer 26 på den olympiske rangliste i halfpipe på ski, hvor de 24 bedste kvalificerer sig til vinter-OL. Siden den 21. januar har det imidlertid vist sig, at flere af de 25 freestylere foran den unge grønlænder ikke stiller til start ved vinter-OL, hvilket betyder, at Danmarks Idrætsforbund er blevet tilbudt en plads i den olympiske halfpipe-konkurrence på ski. Den plads har Danmarks Idrætsforbund takket ja til, da Laila Friis-Salling både har opnået de nationale og de internationale udtagelseskrav.

”Jeg er glad for, at Laila Friis-Salling kommer med til vinter-OL. Hun har gennem hele sæsonen ligget på vippen på den olympiske rangliste, hvor de 24 bedste kommer med, så vi håbede til det sidste, at hun ville kvalificere sig. Det er svært at spå om udfaldet af hendes konkurrence i PyeongChang, når hun har kvalificeret sig på et af de sidste mandater, men jeg har en forventning om, at hun laver sit livs bedste ’runs’, så kan vi ikke forlange mere,” siger Morten Rodtwitt, der er chef de mission for det danske hold til vinter-OL.

Laila Friis-Salling har kun kørt på ski i seks år. Faktisk begyndte hendes skikarriere ved lidt af et tilfælde, da et væddemål satte det hele i gang:

”Jeg havde længe kørt snowboard. På en ferie siger en af mine venner, at jeg ikke kan lære at stå på ski. Den samme dag bestilte jeg et par ski, som blev leveret om mandagen, og to måneder senere var jeg med til DM i halfpipe på ski. Så var det væddemål ligesom afgjort,” smiler en glad Laila Friis-Salling og fortsætter:

”Jeg er stolt over at have kvalificeret mig til vinter-OL og glæder mig meget til at komme afsted. Jeg ved ikke helt, hvad jeg skal forvente, fordi det hele er nyt og kommet ret pludseligt, men jeg går efter at have det sjovt og levere det bedste, jeg kan, for så ved jeg, at både den danske og især den grønlandske befolkning vil være stolt og bakke mig op.”

Laila Friis-Salling stiller op i halfpipe-konkurrencen på ski. Den køres den 19. februar med 24 atleter til start.

ed til Vinter OL i sydkoreanske PyeongChang!

Yderligere info
Morten Rodtwitt, chef de mission, 29370916
Henrik Oksholm, sportschef i Danmarks Skiforbund, kan kontaktes for kommentarer fra Martin Møller, Laila Friis-Salling og Casper Dyrbye, 26825099,
Henrik Faarup (Christoffer Faarups far) kan kontaktes på +4747649129, hvis pressen ønsker en kommentar fra Christoffer Faarup