Så kom årets langrends DM endelig i gang.

Posted by: Kenneth Bøggild
Category: Langrend, Nyheder

På en meget kuperet og hård løjpe blev dages DM konkurrence, kort distance afviklet i høj sol og herlige 3 graders frost i Ulricehamn. Den lokale skiklub havde forberedt en tilpas kuperet rute, så der var noget at arbejde med for de bedste, men også sikret at der var trukket spor, så alle fik en god oplevelse i sporet.

Første løbere ud af starten var de yngste, som på en ganske kort rute skulle deltage i deres første officielle DM. Efter et kort ophold var det så tid for de ældreløbere.

DM afvikles i år i Ulricehamn, som har et lille velfungere område. Et område som så sent som i 2019 også var en del af FIS World Cup kalender. Så hele området er sat op, så det kan håndtere selv store konkurrencer, men også med et løjpeforløb som skaber udfordringer for løberne.

Det er første gang at DM køres på identiske løjper med dem som verdens bedste langrendsløbere benytter.

Hos pigerne var DM distancen 10 km, fortsat en kuperet rute, med hårdt underlag. Dette betød hurtige spor.

Signe Schløer, Københavns Skiklub lagde ud i et hæsblæsende tempo på sin første runde, og fik derved et hul til de øvrige løbere. Også på de følgende runder havde hun lige lidt mere overskud end hendes konkurrenter, og lagde på alle runderne afstand til hendes konkurrenter. Også løbets efterfølgende løber, Nivi Geisler, NSP havde hul ned til den tredje løber.

Herefter var der en imponerende dyst mellem Anne Boye-Møller, Horsens OK, Skiafdeling og Marie Kundblad, NSP. Anne lagde klart stærkest ud på den første runde, og var marginalt foran på tiden også i anden runde. Herefter skiftede billedet, og Marie fik for alvor fart i skiene, og kørte de to sidste runder marginal hurtigere end Anne. Resultatet i mål blev at det kun var 7 sekunder som skilte Maria & Anne. Et herligt løb, hvor der var spænding til det sidste. Guld gik til Signe Schløer, Københavns Skiklub, sølv til Nivi Geisler, NSP og bronze til Marie Lundbland, NSP.

Hos herrerne var det en utrolig stærkt kørende Martin Møller, NSP som dominerede løbet. Allerede på første runde havde han lagt afstand til de følgende løbere. Kun Joachim Weel Rosbo, Københavns Skiklub var reel udfordre til den stærkt kørende Martin. På trods af at Joachim gav hvad der at give af, så kunne han ikke hente den stabilt kørende Martin Møller. Kampen om tredje pladsen blev aldrig så intens som hos kvinderne, da en stabilt kørende Asbjørn Boye holdt et tempo som de følgende løbere ikke kunne matche.

I mål blev det guld til Martin Møller, NSP sølv Joachim Weel Rosbo, Københavns Skiklub og bronze til Asbjørn Boye, Københavns Skiklub.

Langrends DM fortsætter fredag hvor den står på DM i sprint.

Se de samlede resultater her:

Se billeder fra dagens løb her: