DM Langrend 2021 aflyses

Posted by: Lene Svanebjerg
Category: For Skiklubberne, Langrend, Nyheder

Vi har modtaget denne triste besked fra stævneledelsen for DM langrend 2021:

DM Langrend 2021 aflyses

Vi har i stævneledelsen forsøgt at holde modet oppe og håbe på det bedste, men udviklingen i december og de mange nuværende restriktioner i både Norge og Danmark gør, at vi nu, her én måned før vi skulle have hygget os på løjperne i, føler os nødsaget til at aflyse arrangementet.

Vi har mandag haft et langt møde, hvor vi opsatte fordele, ulemper, muligheder, udfordringer, risiko, vilkår og kriterier op mod hinanden, og det tegner et tydeligt billede.

En usikkerhed på hvor mange deltagere man i reelt ville kunne få til Norge, hvorvidt Kvitåvatn kunne opstille de fornødne Norske karantænevilkår (10 dage i Karantæne med eget køkken/servering på eget værelse og bad) og store udfordringer med på forsvarlig vis, at kunne gennemføre konkurrencer med DM-kvalitet. Dertil kommer, at det sociale aspekt, som er en stor del af vores DM, ville være ikke eksisterer, da man ville skulle opholde sig på sit værelse, når man ikke er på ski. Dette gælder også al forplejning, som skulle portionsudleveres på værelserne af personalet på Kvitåvatn Fjeldstue, hvilket vil være en yderst ressourcekrævende opgave.

Alt dette, sammen med en vished om, at vi som stævneledelse ville have en uoverskuelig stor opgave i at formidle de mange regler, vilkår og restriktioner på en måde, som ikke kan misforstås, vejer også tungt i den triste beslutning om at aflyse.

Men alt er ikke helt sort!
Kvitåvatn har ikke lukket og det er fortsat muligt at rejse til Norge og tage på skiferie, og jeres booking vil ikke blive annulleret, med mindre I selv gør det. Kvitåvatn arbejder på at kunne tilbyde en forsvarlig karantæne løsning til de som fortsat ønsker at tage derop i uge 5. Husk dog at afbooke jeres ophold inden 15/1, hvis I vil have jeres depositum refunderet.

Erstatningsløb på rulleski
Selvom det på ingen måde kan erstatte en DM uge på ski, vil vi arrangere en “DM uge” på rulleski i Danmark på corona forsvarlig vis.

Vi har lavet en rigtig fed trafiksikker kuperet rulleskirute i det bakkede terræn syd for Sjælsø, som egner godt til både klassisk og skøjt.

Løbene bliver afviklet corona-sikkert med tidtagning på elektroniske tracking-Apps på mobiltelefoner, hvor man har et tidsrum på 2-3 dage til at køre konkurrencen for sig selv eller sammen med et par konkurrenter med god corona-afstand. Så deltagelse kræver en opladet mobiltelefon. Konceptet har haft stort succes indenfor løb, cykling, MTB m.m.

Vi arrangerer i 3 løb på rulleski for voksne og store børn:

  • LØR 30.01 – SØN 31.01 – kortdistance 10 eller 20 km på en 10km rundstrækning.
  • TIR 02.02 – TOR 04.02 – Duathlon 20km på en 10km rundstrækning (1 runde klassisk + 1 runde fri stil).
  •  LØR 06.02 – SØN 07.02 – Langdistance 30 eller 50km på en 10km rundstrækning.

Desuden arbejder på at arrangere en eller to konkurrencer for børn fra 0-14 år ved Copenhill og Flyvestation Værløse.
Mere information om disse løb kommer i løbet af uge 2.

Vi er mindst lige så kede af det som jer, men håber på god opbakning til rulleskiløbene, og håber så på, at vende stærkt tilbage i 2022 med et brag af et DM på Kvitåvatn!

Mange hilsner
Thomas, Ulrich og Johan
Stævneledelsen DM Langrend

Læs mere på DM Langrends hjemmeside https://wp.me/p7Pmuz-pu

DM Langrend 2021 aflyses

Læs nyhedsbrev her