Alpint forbundsmesterskab 2023 i Storslalom, hvilken folkefest

Posted by: Kenneth Bøggild
Category: Alpin, Nyheder, Uncategorized

DM-ugen har været begunstiget af enestående vejr, koldt, sol og vindstille. Dagens vejr var ingen undtagelse, det var unikke perfekte betingelser for afviklingen af konkurrencerne.

Minus 8 grader, høj sol og absolut ingen vind. Så snart banen var sat var publikumsområdet badet i sol, og med sprøde toner fra Steep and Deep playlisten som baggrund var stemningen i top.

Dagens konkurrencer stod på Storslalom. Så absolut en af DM-Ugens mest populære konkurrencer. De store løber U14 år og op kørte på lang bane, mens U12 løberne kørte på en lidt kortere banen. Begge baner var sat på samme piste, så uanset hvilken banen der skulle køres i var der for løberne nok at se til.

Første blev U14 år og op sendt i banen, og herefter var det tid for de yngre løbere.

For de yngre løbere blev konkurrencen afviklet, så de kørte begge gennemløb i træk. For nogle af de absolut yngste løbere helt ned til 5 år, var det første rigtige konkurrence. At det så skulle foregå på den stejle sorte piste, ja det så ikke ud til at mærke de seje unge løbere.

I mål området var stemningen i top, sol, herlig musik og speak til at holde stemningen oppe, det var ren folkefest.

Efter de yngste løbere havde kørt begge gennemløb, var banen for +12 år og op sat om, så det var en helt ny bane andet gennemløb skulle køres i. Igen var den sat rimelig rytmisk så det så ud til at alle løberne havde en fest ned i gennem banen.

Efter et lille ophold, hvor de endelige resultater skulle regnes igennem og tjekkes, blev der delt medaljer ud, og præmie gaver fra stævnets sponsor Steep and Deep.

DM-Ugen slutter lørdag 1. april 2023, hvor Forbundsmesterskaberne i slalom skal køres.

Se resultaterne for U12, Storslalom her:

Se resultater for U14 og ældre her:

Se billeder fra dagens konkurrencer, U12 og yngre her:

Se billeder fra dagens konkurrencer, U14 år og ældre her: