DM rulleski uge – i uge 5

Date & Time

januar 30, 2021 - februar 6, 2021

Som erstatning for DM langrend på Kvitåvatn 2021, der måtte aflyses p.gr. af Corona situationen, har vi lavet en DM rulleski uge, i et Coronasikkert konkurrenceformat, hvor man løber sine løb, når det passer, indefor de tidsrammer, der er for hver distance. Du/I er selvfølgelig velkomne til, at køre flere sammen under hensyntagen til forsamlingsforbuddet, som p.t. er max 5 personer.

Tidtagning foregår via elektronisk tracking fra telefon, GPS,-ur eller lignende, som du efterfølgende skal overføre til den dansk udviklede orienteringsapp ”O-track” – se vejledning sidst i Indbydelsen.

I O-track kan man se resultatlisten og efter løbet ”afspille” konkurrencen som en lille film, hvor alle deltagere vises som små farvede prikker, så man kan se hvor man taber og vinder tid i forhold til hinanden. Man kan se hele løbet og fra mellemtid til mellemtid. Vi glæder os rigtig meget til, at prøve det af for første gang i verdenshistorien til et rulleski arrangement.

Der vil blive afviklet 3 individuelle konkurrencer for herrer og damer, som også tæller med i en samlet cup (tour de rulleski).

Hver konkurrence skal afvikles indenfor det nedenfor angivne tidsrum, for at dit resultat tæller med i både den enkelte konkurrence og den samlede cup.

Konkurrencerne bliver alle afviklet på den samme 10 km rundstrækning (se kort nedenfor), og vil ikke være bemandet med officials.

Der vil være markering på asfalten ved start og mål og ved udvalgte sving, men det er dit eget ansvar, at sørge for at løbe hele ruten.

Din løbsrute vil blive kontrolleret i O-track og tæller kun med i resultatlisten, hvis du har gennemført banen rigtigt. Det er din tid i O-track som tæller. Læs nedenfor hvordan du får lagt din strava-tracking eller gpx-tracking-fil ind i O-track. Hvis du ikke er vant til, at bruge tracking-apps eller enheder, så spørge en ven, om at sætte det op på din telefon eller PC. DET ER IKE SVÆRT !

Konceptet har haft stor succes indenfor løb, cykling, MTB m.m.

Vi arrangerer 3 løb på rulleski for voksne og store børn med følgende timeslots:

  • LØR 30.01, kl 09.00 – SØN 31.01, kl. 21.00 – kortdistance 10 km på en 10km rundstrækning. (Fri stil)
  • TIR 02.02, kl. 09.00 – TOR 04.02, kl. 21.00 – Duathlon 20km på en 10km rundstrækning. (1 runde klassisk stil+1 runde fri stil)
  • LØR 06.02, kl.09.00 – SØN 07.02,21.00 – Langdistance 30 km (3 runder) for damer eller 50km (5 runder) for herrer på en 10km rundstrækning. (Klassisk stil)(Mulighed for H 60+ for kun at løbe 30 km på den lange. )

OBS OBS OBS: Kun rulleski med sorte gummi 2´hjul er tilladt i både klassisk og skøjt. Vi stoler på jeres sportsmanship! Man må selvfølgelig gerne gennemføre på langsommere rulleski end 2’hjul.

Resultatlisten sendes ud hhv. kl. 22.30 søndag 31/1, torsdag 4/2 og søndag 7/2 via www.dmlangrend.dk og den tilhørende Facebooksiden ”DMlangrend” m.fl. Din tracking skal være uploadet senest kl. 2100, den sidste dag i hvert time-slot. Resultaterne i cuppen, ”Tour de Rulleski” bliver udsendt Mandag den 8/2. Der vil være Danmarks Skiforabunds event medaljer til nr. 1, 2 og 3 i alle klasser, men det tæller ikke som FM eller DM medaljer.

Der vil være lodtrækningspræmier, som trækkes blandt alle deltagere med jurygodkendt tracking, dagen efter hver konkurrence.

”Tour de ski” Der bliver kåret en overall vinder blandt herrer og damer, hvor resultatet i alle 3 løb tæller med. Man er kun med i Tour de Rulleski, hvis man har gennemført alle 3 konkurrencer. Man får point efter følgende pointskala ud fra sin placering 1. plads 100 point, 2.plads 80 point, 3. plads 60 point, 4 plads 50 point, herfra 48, 46, 44, 42, 40, 39, 38, 37, …….0

Bakkespurt: På den lange distance vil der blive indlagt en bakke spurt på næstesidste runde på hhv 30 km og 50 km distancen op ad den stejle stigning på Sjælsøvej. Præmie til bedste tid i hver klasse.

Tilmelding: Der er ingen officiel tilmelding. Det er gratis at deltage, så du kører bare løbene, når det passer for dig indenfor den angivne tidsramme. Juryen tjekker dine resultater i O-track, efter tidsrammen er afsluttet.

Aldersklasser: Der bliver resultatlister i følgende klasser. D/H <20, D/H21-49, D/H 50 -59, D/H 60+

Vælg din klasse, når du uploader dit løb i O-track. (Se nedenfor)

Kort over ruten: Start punkt koordinater: (55.8522022,12.4483853). GPX fil af runden kommer senere. Parkering ved Sjælsøhallen, Ravnsnæsvej 103A, 3460 Birkerød. Ruten kører på enten cykelstier, lukkede cykelstier eller trafikfattige veje.

Der er et par steder hvor du skal være opmærksom, markeret med nummererede røde pile på kortet.

1. Smal vej med lidt dårlig oversigt rundt i højresvinget – se op for biler.
2. Obs for biler fra højre. Du skal lige ud ind på cykelstien og krydser derfor vejen. Der er dog god oversigt og meget lidt trafik.
3. Ujævn asfalt især i venstre side af cykelstien langs motorvejen. Hold dig i højre side af cykelstien.
4. Hold farten godt nede når du kommer ned her og skal ud på cykelstien på Ravnsnæsvej. Se dig godt for.
5. Brems godt op og hold øje med biler, før du krydser vejen ved rundkørslen. 6. Hold øje med biler fra højre, der er rimelig oversigt.
7. Hold øje med cykler der kommer gennem viadukten ved Start og Mål. 8. Bakkespurt, ca 300 m med 14 % stigning på næstsidste runde på 30 km og 50 km. (altså runde 2 og 4 hhv. )

Tidtagning og resultatlister. For få en tid skal du tracke dit løb, ved at anvende en GPS tracking enhed – det kan være på din telefon via en tracking-app, eller et gps-ur eller anden gps-enhed. Husk at starte og slukke din tracking app eller tracking enhed ca 50 m før start og efter mål. Løb ikke gennem startpunktet flere gange før du starter.

Det nemmeste er, hvis du har en Strava konto, hvor du tracker din træning, uanset hvilken af overstående enheder du anvender, da O-track, når det er opsat rigtigt kan hente tracking direkte fra Strava.

Se vejledningen i invitationen DM Rulleski uge – Indbydelse og instruktion FINAL

Som erstatning for DM langrend på Kvitåvatn 2021, der måtte aflyses p.gr. af Corona situationen, har vi lavet en DM rulleski uge, i et Coronasikkert konkurrenceformat, hvor man løber sine løb, når det passer, indefor de tidsrammer, der er for hver distance. Du/I er selvfølgelig velkomne til, at køre flere sammen under hensyntagen til forsamlingsforbuddet,…