Virtuel version af det legendariske Vasaloppet redder årlig dansk tradition

Posted by: Lene Svanebjerg
Category: Langrend, Nyheder, Rulleski

De nuværende rejserestriktioner forhindrer i år flere hundrede danskere i at deltage i det populære langrendsløb Vasaloppet – skisportens svar på Paris-Roubaix. I stedet arrangerer Aarhus Skiklub en virtuel og coronasikker version af løbet i weekenden 5.-7. marts.

Hvert år i marts drager flere hundrede danskere til Sverige for at deltage i det legendariske og prestigefyldte 90 km lange langrendsløb Vasaloppet. Langrendsløbet samler hvert år ca. 15.000 skiløbere fra verden over og Danmark har i flere år kunne bryste sig med, at være den 3. største deltagernation. Vasaloppet, som er verdens ældste og længste distanceløb på langrendsski, er en årlig tradition for mange danske langrendsløbere, som bruger flere måneder på at træne op til løbet. Også mange danske skiklubber har tradition for at lave en klubtur ifm. løbet. Men i år brydes traditionerne pga. rejserestriktioner.

Aarhus Skiklub kommer dog de danske langrendsløbere til undsætning. På rekordtid har Aarhus Skiklub i samarbejde med Danmarks Skiforbund nemlig opsat et virtuelt alternativ til Vasaloppet med navnet VASA WEEKEND, som består af to virtuelle løb på rulleski i Aarhus: ”Vasan” på 90 km og ”Halvasan” på 45 km.

Begge løb skal gennemføres på en fastlagt rute syd for Aarhus, som er tilrettelagt sådan, at den imiterer Vasaloppets løjpeprofil og højdemeter.

Deltagerne vælger selv, hvornår i weekenden 5.-7. marts de gennemfører og man tager selv tid på sit eget løb. Begge løb ligger på Danmarks nye online challenge-platform ’Ski Danmark’, hvor man kan tilmelde sig og efterfølgende uploade sin tid. På den måde skaber vi et coronasikkert løb uden fysisk kontakt. Alle som gennemfører modtager et diplom og et virtuelt trofæ.

Link til løbene:

– Aarhus Vasan 2021: https://skidanmark.dk/runs/aarhus-vasan-2021/

– Aarhus Halvvasan 2021: https://skidanmark.dk/runs/aarhus-halvvasan-2021/

Læs mere og tilmeld dig her