Langrendslandsholdet til VM i Oberstdorf er udtaget

Posted by: Lene Svanebjerg
Category: Langrend, Nyheder, Rulleski, Uncategorized

Langrends VM Oberstdorf 2021 – 22. februar til 7. marts 2021

Truppen til Langrends VM i Oberstdorf 2021 er udtaget.

Hjalmar Michelsen, Københavns Skiklub.
Jacob Weel Rosbo, Københavns Skiklub
Joachim Weel Rosbo Københavns skiklub
Martin Møller, NSP

Supportteamet er:
Holdleder Christian M Borch
Træner Tue Rømer
Teknisk support Morten Nordahl

Vi ser frem til at se dem alle i aktion i Tyskland fra den 24. februar. hvor de stiller op i:

24.02.2021 – Men’s 10 km F
25.02.2021 – Men’s SP C Qual
27.02.2021 – Men’s Skiathlon 15/15km C/F
28.02.2021 – Men’s Team Sprint Finals
03.03.2021 – Men’s 15 km F

I kan se konkurrencerne her:

Eurosport

TV2 SportX

Atleterne

Udtagelsen har været en vanskelig proces i denne sæson. COVID-19 har gjort det tæt på umuligt at få trænet ordentligt og ikke mindst deltage i konkurrencer. Løberne er derfor blevet udtaget på baggrund af en kombination af tidligere resultater, resultater i IBU Cuppen, fremtidsperspektiver, deres testresultater og træningsindsats igennem sæsonen.

Følg Langrendslandsholdet på deres Facebookside https://www.facebook.com/langrendslandsholdet og deres Instagramprofil Langrendslandsholdet https://www.instagram.com/langrendslandsholdet/

Hjalmar Michelsen: Selvom han stadig er junior, er @hjalmarmichelsen fra Københavns Skiklub udtaget til sit første senior-VM. Hjalmar har tidligere vist imponerende resultater, bl.a. ved YOG 2020, og nu er han klar til at krydse klinger med senioreliten og suge erfaring til sig ved @oberstdorf2021. “Mit mål er først og fremmest at gå i top 10 i kvalifikationsløbet. Jeg vil også gerne gå en god klassisk sprint og dermed gå mig ind på team sprint holdet. Ellers prøver jeg at få god erfaring ud af det.”

Jacob Rosbo fra Københavns Skiklub er førsteårs senior, og i sommers flyttede han til Lillehammer for at tage næste skridt i sin udvikling. Han træner til dagligt med @lillehammerskiklub og hans udvikling går kun én vej, og det er opad.  Nu er blikket rettet mod @oberstdorf2021 og Jacob har store ambitioner: “Målsætningen er at være top-3 i kvalløbet og dermed gå videre. Jeg satser primært på 15 km F, hvor jeg håber på et godt resultat og fin placering”.

Joachim Rosbo fra Københavns Skiklub har vist lovende takter i IBU Cuppen i januar, hvor han ved EM blot var 15 sekunder fra at kvalificere sig til VM i skiskydning. Nu er han klar til @oberstdorf2021 hvor han er opsat på at forbedre sin 13.-plads fra kvalifikationen i 2019: “Min målsætning for VM er først og fremmest at gå videre fra kvalifikationsløbet. Dette kan dog blive ekstra hårdt i år, da mange Corona-aflysninger har forhindret flere gode løbere i at kvalificere sig direkte til mesterskabet. Det bliver med andre ord et stærkt startfelt i kvalløbet, og derfor kan jeg også se mig tilfreds med at yde et godt løb, hvor jeg slår mine bedste fis-punkter og gerne under 120.”

Foto: Bent Hjarbo

Martin Møller fra NSP Nuuk er VM-holdets ældste og mest meriterede løber. Han er tilbage på holdet efter en pause siden OL i 2018 og jagter nu en plads ved næste års OL. Vi og Martin selv har store forventninger til det forestående VM:

“Mit mål er i første omgang at gå i top-10 på kvalifikationsløbet og få adgang til 15 km fri teknik.

Derefter er målet at løbe under 100 FIS-point på 15 km løbet.

Jeg glæder mig til at vende tilbage til langrend på øverste niveau, mærke spændingen ved konkurrencer og løbe rigtig hurtigt på ski.

I tillæg glæder jeg mig til at blive bedre kendt med de yngre løbere på holdt som sikkert har en masse positiv energi.”

Formere information kontakt

Administrationschef Kenneth Bøggild, 2534 4050

Holdleder Christian M Borch, Som er til stede i Tyskland christian@mborch.dk +4523600680