EYOF i Sarajevo ruller videre i højt gear

Posted by: Henrik Oksholm
Category: Generel info, Nyheder

I dag har været endnu en dag til det Europæiske Ungdoms OL (EYOF) med masser af danskere i ilden.

I alpint slappede de danske drenge af i atletbyen, da deres træning blev aflyst pga. hård vind på fjeldet.

Pigerne derimod var i aktion på storslalom pisten og i dag bekom Kristiane Roer Madsen og Maia Søe Valde godt.

I første gennemløb var pisten sat hurtigt, og det var en fordel for piger, som har hang til fartdisciplinerne, og det har Maia, så hun var hurtigste danske pige i første gennemløb. For Kristiane var det en dramatisk dag. 1. gennemløb var OK, men andet gennemløb, som var sat mere teknisk var til hendes fordel.

Maia kørte også et solidt 2. gennemløb, men Kristiane, som stadig var lidt mærket efter hun kørte ud i mandagens slalom var virkelig uheldig i dag, da en græsk træner valgte at stille sig ud foran hende 5 porte fra mål, så hun måtte bremse helt op og køre langsomt ned.

Heldigt for Kristiane var der ikke tvivl om, at hun skulle have omløb, og hun kørte faktisk et virkeligt godt omløb, som hende hende flere placeringer frem på ranglisten

rbt

Ud af 96 startende løbere kom Kristiane ind som en samlet nummer 35 og Maia som nummer 36.

For skiskytten Rasmus Schiellerup var det en hård omgang i dagens 12,5 km individuel. Rasmus har døjet med problemer med maven de seneste dage og har haft problemer med at få spist nok. Dette var sikkert grunden til at Rasmus efter de to første skydninger måtte melde alt udsolgt og trække sig i løbet.

Rasmus er heldigvis stadig ved godt mod, og synes, at han har haft en lærerig oplevelse ved at deltage i EYOF og yderligere motivation for at arbejde videre med sin idræt.

Det var Rasmus´sidste konkurrence og han har valgt at bruge sin aften på at se Danmarks curling hold, som har haft et godt EYOF og netop nu kæmper i en afgørende kamp mod Rusland om plads i semifinalen.

For de alpine drenge, Jeppe Holm Raggan, Carl Nors Mathiassen og Magnus Methling byder morgendagen på storslalom.

Endelig er Danmark endt blandt de 16 bedste nationer i alpint, hvilket betyder, at vi på fredag skal køre Team Event mod de andre nationer.

I første runde er modstanderen Østrig, som i Sarajevo har vist sig som en ekstremt stærk skination i årgang 2002 og 2001. Da det er knock out fra første runde, vil det være en artig overraskelse, hvis Danmark når runde 2, men intet er umuligt.