Martin Møller 3 1024x554
Foto: Lars Møller for DIF og Team Danmark
Foto: Lars Møller for DIF og Team Danmark

 

Stort tillykke med udtagelsen Martin Møller
PRM: Langrendsløber fra Grønland udtaget til vinter-OL

Den 11. februar står langrendsløberen Martin Møller klar på startstregen til at løbe 30 kilometer i Alpensia Cross-Country Skiing Centre i sydkoreanske PyeongChang, der er vært for vinter-OL. Det er Martin Møllers andet vinter-OL, og han er netop blevet officielt udtaget til legene af Danmarks Idrætsforbund efter at have kvalificeret sig til vinter-OL ved et World Cup-løb i Italien i december.

”Martin Møller er en erfaren herre. Han var med ved vinter-OL i Sochi i 2014 og har efterfølgende intensiveret sin træning, lagt sit civile job på hylden og levet som professionel langrendsløber. Jeg ser frem til at følge Martins tre løb i PyeongChang og forventer, at han præsterer på samme niveau, som da han deltog ved vinter-OL i Sochi for fire år siden. Her løb Martin sine bedste løb i karrieren. Top 50 bør derfor være et realistisk mål,” siger Mortens Rodtwitt, der er chef de mission for det danske OL-hold.

Den grønlandske forbindelse
Martin Møller er født i Næstved, men flyttede som niårig med sin mor og far til Grønland, hvor han mere eller mindre har boet lige siden.  Han er et af Grønlands største sportsnavne, så den 37-årige langrendsløber vil have det grønlandske folk i ryggen, når han glider hen over den sydkoreanske sne i februar.
Martin Møller har vundet Arctic Circle Race otte gange – et løb, som foregår over 160 kilometer i Grønland, og af mange betegnes som verdens hårdeste langrendsløb.

”Jeg er utrolig stolt over og glad for at skulle til mit andet vinter-OL. Det er kulminationen på 10 års træning, hvor især de seneste fire år har været målrettet vinter-OL i PyeongChang,” siger Martin Møller over telefonen fra Grønland og fortsætter:

”Jeg stiller op i tre distancer til vinter-OL og tror på, at jeg kan gøre det lige så godt i PyeongChang, som jeg gjorde for fire år siden ved vinter-OL i Sochi, hvor jeg løb mine bedste løb i karrieren. Hvis det hele klapper, så er top 50 realistisk på alle distancer. Jeg vil i hvert fald gøre alt, hvad jeg kan, for præstere det bedste nogensinde.”

Martin Møller deltager i tre distancer ved vinter-OL:
• Skiathlon (15 km fri stil + 15 km klassisk stil) den 11. februar
• 15 kilometer fri stil den 16. februar
• 50 kilometer klassisk stil den 24. februar

Billeder af Martin Møller og de andre udtagne OL-atleter kan hentes frit til redaktionelt brug på OL.dk. Fotokredit gives til Lars Møller.

Yderligere kommentarer:
Morten Rodtwitt, chef de mission for det danske OL-hold, mobil 29370916
Henrik Oksholm kan kontaktes på 26825099, hvis pressen ønsker en kommentar fra Martin Møller.