Opdateret COVID-19 opdatering – Østrig indfører skærpede indrejserestriktioner pr. 25/12

Posted by: Lene Svanebjerg
Category: For Skiklubberne, Generel info, Nyheder

På et pressemøde her tirsdag eftermiddag blev det oplyst, at Østrig indfører væsentlige skærpede indrejserestriktioner for rejsende til Østrig fra Danmark, England, Norge & Holland.

Alle som ikke er vaccinerede med 3. stik, og kan fremvise en negativ PCR-test skal i 10 dages karantæne. Dette er gældende fra den 25. december.

Lige nu er det usikkert om dette også omfatter børn samt hvor gamle børn skal være for at blive undtaget disse kraver uklart. Ligeledes er vi usikre på hvor længe disse skærpede krav er gældende.

OPDATERING:

Fra den 25. december er danske rejsende fra 12 år omfattet af krav om 10 dages karantæne ved indrejse til Østrig. Karantænen kan tidligst afbrydes ved fremvisning af en negativ PCR-test foretaget på 5. dagen af karantænen. Rejsende som kan fremvise dokumentation for tredje stik og en negativ PCR-test (maks. 72 timer gammel ved indrejse) er undtaget karantænekrav. Boostervaccination gælder fra vaccinationstidspunktet.

Herudover skal alle indrejsende registrere sig elektronisk før indrejse til Østrig (tidligst 72 timer inden indrejse) https://entry.ptc.gv.at/en.html  

For børn og unge fra 12 år og født på eller efter den 1. september 2006, der ikke er fuldt vaccineret eller tidligere smittede, er der mulighed for at opnå 2-G-status med det såkaldte “Holiday Ninja Pas”, hvilket vil give adgang til spisesteder, hoteller, kulturtilbud m.fl.

  • Ninjapasset kan downloades her.
  • Børn skal fremvise PCR-test ved indrejse.
  • Det kræves at børnene får taget mindst 2 PCR-test og én kvik-test i en periode af én uge. Resultaterne skal skrives ind i Ninjapasset.
  • En PCR-test gælder i 72 timer.
  • En kvik-test gælder i 48 timer.

Vigtigt! Dette Ninja-Holiday-Passet er IKKE gyldigt i Wien. 

Bemærk – Du skal altid kunne vise de oprindelige testresultater i enten fysisk eller elektronisk format.

Udenrigsministeriets rejsevejledning for Østrig (https://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/rejsevejledninger/oestrig/)

Læs mere på ambassadens hjemmeside: https://bit.ly/3soVMqr se under lokale regler