Børn fra KS deltager i verdens største rulleskiløb

Posted by: Lene Svanebjerg
Category: For Skiklubberne, Langrend, Nyheder, Rulleski

Børn fra KS deltager i verdens største rulleskiløb

Ni børn i alderen 11-15 år fra Københavns Skiklub havde lørdag d. 25. august fornøjelsen af at være med i Alliansloppet ved Trollhättan. Løbet er tillige verdens største rulleskiløb og det meste af verdenseliten inden for langrend og rulleski stillede til start, hvilket i sig selv bidrager til en intens stemning.

Turen for børnene fra Københavns Skiklub begyndte dog allerede dagen før løbet. Der var overnatning på en gård dybt inde i en tæt skov et stykke uden for Trollhätttan. Nogle kunne sove inden for, mens andre havde en kold oplevelse i telt uden for. Humøret blev dog ikke knækket af den grund og alle børn var klar ved startstregen næste formiddag – 16 km. og en del højdemeter men på god asfalt, ventede forude. Regnen ventede desværre også forude og en sand syndflod væltede ned lige indtil de fleste børn var kommet i mål; så kom solen B-)

På trods af regnen blev der løbet rigtig flot: Asbjørn Boye var hurtigst tæt forfulgt af Astrid Christensen, som endda vandt damerækken for de 16 km. Sejreren bragte Astrid direkte på SVT efter målgang. De øvrige deltagere fra Københavns Skiklub var Alma Winsløw, Cirkeline Rønhede, Thor Boye, Signe Winther, Ellen Christensen, Leonora Rønhede og Iben Winther.

Mens børnene ventede på de medfølgende fædre som havde givet sig i kast med 48 våde km., iværksatte de alle som en et massivt angreb på diverse boder i startområde og indsamlede huer, skolegrej og ikke mindst slik i stor stil (efter sigende skulle det være mere lukrativt end Halloween).

For at få brugt evt. overskydende energi tog hele gruppen i tivoli i Liseberg. Der var ro i bilerne på vej hjem bagefter 😉

Alt i alt en glimrende tur både sportsligt og socialt – håber på endnu flere deltagere næste år.

Turen er gennemført med støtte fra Vasafonden og Københavns Skiklub. Stor tak til begge.