VM alpin 2019 i Åre

Posted by: Lene Svanebjerg
Category: Alpin, For Skiklubberne, Generel info, Nyheder

Så er VM alpin i Åre overstået og fem danske alpinister har været i aktion i både fart og tekniske discipliner.

Christoffer Faarup repræsenterede flot Danmark i fartdisciplinerne og med en 26. plads i Super G og en 22. plads i favoritdisciplinen styrtløb, må man sig det er

Foto: @gepapictures

mere end godkendt.

Christoffer er også selv meget tilfreds med sine resultater og føler selv han har gjort sit bedste.

Læs Christoffers kommentar fra Facebook her: “Leaving the World Champs with my arms over my head 👐 I couldn’t be more happy to walk away with a 26th and a 22nd in SG and DH repectively 🔥 I’m proud of myself and ready for a few days off! Thank you all for support, messages, and having my back 👌

The reason for not starting the combined slalom was disease! I felt sick in the morning but wanted to attempt the DH. I found out fast that I was to be a passenger on that run, and went to bed instead of Slalom.”

Nuunu Chemnitz Berthelsen, Bastian Blaafalk, Casper Dyrbye og Marcus Vorre stillede op i de tekniske discipliner slalom og storslalom.

I storslalomkørte Casper Dyrbye sig ind på en 29. plads, 3.57 efter vinderen. VM-debutanten Bastian Blaafalk imponerede med en 62. plads i sit første VM, 10.81 efter vinderen. Marcus Vorre måtte desværre udgå i dagens konkurrence.

Nunnu Chemnitz Bertelsen blev nr. 72 ved første gennemløb i kvindernes storslalom finale. Det var desværre kun 60 der gik videre til 2. gennemløb.

Nuunu Chemnitz Bertelsen stillede også op til hovedløbet slalom i VM og kom en på en absolut godkendt 36. plads i løbet, som blev vundet af stjernen Michaela Shiffrin.

 

 

 

 

 

 

De tre herrer kørte kvalifikation til storslalomløbet. Marcus kørte sig ind på en flot 35. plads. Det var et absolut godkendt løb for VM-debutanten Bastian Blaafalk der kørte sig op på en 62. plads. Casper Dyrby kom ind på en 31. plads lige uden for top-30, som gav en direkte plads i finalen, men Casper gik via en nationsplads til Danmark videre til finalen. Både Casper og Bastian var meget tilfredse med deres kvalifikationsløb.

Læs Caspers vurdering af VM fra hans Facebook profil: “Så er VM i Åre slut og generelt er jeg godt tilfreds med min indsats. Min første målsætning var at komme videre fra kvalifikations løbene til finalerne. Det lykkedes i både slalom og storslalom.😄 Den næste målsætning var at komme blandt de 60 løbere som kom videre til 2. gennemløb, det lykkedes i storslalom, hvor jeg endte med en 45. plads.💪🏻
I dagens slalom kom jeg godt fra start, men udgik desværre, da min inderkant satte sig fast i et spor lige før en omkantning.😓 Det var jeg ikke alene om da mere end halvdelen af feltet kørte ud i den lange og udfordrende bane.🤷‍♂️

Det er altid en stor oplevelse at deltage ved sådanne store internationale mesterskaber og konkurrenere mod verdens bedste skiløbere og mod mange af de løbere jeg til dagligt træner sammen med.”